Własnie zaczałem robic trening na mase 3 dniowy i nie wiem czy przy takim treningu moge biegac codziennie z rana po 30 min?czy lepiej zostawić to bieganie na rzeźbe?
a to na rzeźbę nie można już robić zajęć aerobowych ? zajęcia aerobowe cały czas są skuteczne i zawsze były
hiit/tabata nie jest dla każdego przypuśćmy np koles który się strasznie roztył i nie uprawiał sportu kilkanaście lat
najskuteczniejsze sa wg mnie a-c albo przeplatanie sesji raz zajęcia aerobowe raz trening mieszany hiit a raz alfa-c. progresywne zwiększanie intensywności.
ale każdy robi to co woli
Zmieniony przez - Don Garcia w dniu 2008-09-10 19:26:24
Zmieniony przez - Don Garcia w dniu 2008-09-10 19:26:58
a ten co mi zmienił podpis na jestem lamerem sam jest lamerem i niech sie wali na ryj.
pozdrawiam
Ekspert -
1221067245000
puma666
Wysłana - 11 września 2008 09:22
Wszystko należy przeplatać by zwiększać intensywność i zabijać rutynę. Czyste Aero jest dobrze na redukcję przez pierwsze 2-3 treningi po czym "moc spalająca" spada w postępie geometrycznym, za to organizm świetnie się uczy jak oszczędzać tłuszcz kosztem białka i ww. Jako jedyna albo główna metoda Aero są nieekonomiczne.
A HIIT i Tabata nie są dla każdeo - tak samo jak i siłownia i cardio. Trzeba znać możliwości własnego organizmu. Tyle, że skoro rozmawiamy o treningu w dziale dla zaawansowanych - używamy języka dla zdrowych zaawanasowanych byków.
Biegaj dla zdrowia, a na redukcję raczej polecam HIT Don jak od teraz zacznie biegać regularnie to z HITem da radę na wiosnę, bo organizm już się przygotuje do tego typu wysiłku
Gdzie jest Bóg, chyba na urlopie, na niego też mieli kartotekę w UOP-ie
Znawca -
1221119587000
Michail ZASŁUŻONY
Wysłana - 11 września 2008 15:27
Piszesz o masie i bieganiu codziennie. Jaki jest cel głowny?