Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

biceps + triceps pare pytan

maly mis84

Wysłana - 12 lutego 2009 18:43    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam was. Po raz pierwszy w tym dziale. Mam do was pytanie dotyczace super serii na biceps z tricepsem. Cwicze juz kilka dobrych lat. Nie chodzi ani o dobor cwiczen ani serii itd. Bardziej o kwestie teretyczna. Od niedawna wrocilem do klasycznego splitu - wczesniej 3 miesiace ciagnalem FBW , HST roznie. Wczesniej rowniez split.

ale do rzeczy. Treningo (split) bedzie wygladal tak,ze na jednej sesji cwicze wspomniane miesnie. I teraz moje pytania. Czy robic klasyczna superserie:

a)
biceps+triceps x3
biceps+triceps x3
biceps+triceps x3
a moze

b)
triceps+biceps x3
triceps+biceps x3
triceps+biceps x3
i opcja kolejna

c)
laczone ale w ramach jednej drugy np.

biceps+biceps - czyli np stojac ugiananie i od razu modlitewnik
i pozniej po zakonczeniu caleg obicepsu odpowiedznio na triceps powiedzmy
francuskie lezac i np pompki na poreczach. Dobor cwiczen przypadkowy (z glowy) chodzi mi raczej o sam wybor wariantu treningu.

z gory dzieki za wasze rady

Zmieniony przez - maly mis84 w dniu 2009-02-12 18:44:50

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 12 lutego 2009 19:03 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Whey 100

CENA: 159.00zł
Olimp - Baton Matrix Pro 32

CENA: 7.00zł
SFD - SFD Shaker

CENA: 8.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Larsson

Wysłana - 12 lutego 2009 19:03    Edytuj Cytuj
ja aktualnie cwicze superserie biceps + triceps w treningu FBW i bardzo sobie chwale takie polaczenie, triceps + biceps rowniez czasami robie i tez jest ok, pompa i napiecie duze. serie laczone rowniez czasami stosuje ale akurat nie na ramiona wiec sie niewypowiem ,mozesz co jakis czas zmieniac te warianty , przetestuj i zobacz co najbardziej odpowiada twoim ramionom , od samego testowania napewno niezmaleja a wrecz mozesz odniesc tylko korzysci. zastanowilbym sie jeszcze na twoim miejscu na wprowadzeniu superseri klatkac / plecy , dwuglowe/czworoglowe lub uzywania w treningu pozostalych parti seri laczonych a moze juz tak trenujesz:)

maly mis84

Wysłana - 12 lutego 2009 20:56    Edytuj Cytuj
dzieki za odpowiedz. Pozostale partie sa ok. biceps z tricepsem kapenke odstaja dlateg otez planuje zaatakowac je jakims mega planem

moze ktos jeszcze sie wypowie ?

Arni997

Wysłana - 12 lutego 2009 21:14    Edytuj Cytuj
ja robię tak:

-triceps 3 serie
-biceps 3 serie
-tric 3 serie
-bic 3 serie
-tric 3 serie
-bic 3 serie

chyba wiesz o co mi chodzi.
taki połączenie jest bardzo dobre ponieważ pompuje krew po całym ramieniu i w ogóle jest polecane przez większość osób

Zmieniony przez - Arni997 w dniu 2009-02-12 21:14:39

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

biceps + triceps pare pytan

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.