Temat został odczytany 1584 razy
słowa kluczowe: biceps  triceps 
Autor

biceps + triceps ?

maciekmck

Wysłana - 27 grudnia 2004 14:50    Edytuj Cytuj
chcialem sie zapytac bo wlasnie postanowilem ze bede robil cala lape razem ... jak to nalepiej robic .. najpierw caly biceps pozniej caly tricpesc .. czy 1 cwiczenie na biceps 1 na triceps i tak na zmiane ... czy moze 1 seria na biceps i 1 na triceps i tak na zmiane.. prosil bym o szybko odpowiedz bo zaraz ide na trening ..

))))))))))

Seewy SKF Dwunastka KRK

Wysłana - 27 grudnia 2004 14:54    Edytuj Cytuj
superserie - tylko polacz to z glowa...

"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."

Pig Killer

Wysłana - 27 grudnia 2004 14:55    Edytuj Cytuj
hej
ja kiedy zmieniam trening i wykonuje za jednym razem bic i tric to robie najpierw caly biceps a nastepnie caly triceps
wykonujac zaraz po cwiczeniu na biceps cwiczenie na triceps cwiczysz wedlug jednej z zasad weidera (niektorzy nazywaja to superseria) ktora ma ulatwic odpompowanie z bicepsa szkodliwych metabolitow i tym samym zapenienie mu lepszej regeneracji- jednak takie cos polecam jesli zaczynas zrobic rzezbe
teraz zrob najpierw biceps- pelny zestaw cwiczen po czym pocwicz triceps

Zmieniony przez - Pig Killer w dniu 2004-12-27 14:57:48

Top Dog

If you wanna job done right you must do it yourself

anar

Wysłana - 27 grudnia 2004 14:58    Edytuj Cytuj
rob jak ci sie podoba - mozesz na kazdym treningu inaczej
ja najbardziej lubie robic caly biceps pozniej caly triceps

Znawca -

maciekmck

Wysłana - 27 grudnia 2004 15:09    Edytuj Cytuj
dzieki za rady

))))))))))

Volvie

Wysłana - 27 grudnia 2004 15:16    Edytuj Cytuj
ja z kolei pierw robie trica a po nim bica z prostej przyczyny triceps jest zazwyczaj gorzej rozwinieta grupa miesniowa od bicepsu

Volvie

Wysłana - 27 grudnia 2004 15:18    Edytuj Cytuj
tz robbic te dwie partie na jedneen sesji treningowej piorytetem dla mnie ejst triceps.

Zmieniony przez - Volvie w dniu 2004-12-27 15:20:00

peter13

Wysłana - 27 grudnia 2004 15:20    Edytuj Cytuj
To ktory mięsień będziesz trenował jako pierwszy zależy od ich stopnia rozwoju. Jeżeli np tricepsy są słabsze w stosunku do bicepsów zgodnie z zasadą priorytetu trenuj je pierwsze.
Nie podoba mi się również rozdzielanie treningu tak że np robisz 1ćw na biceps, 1ćw na triceps i znowu biceps- uważam że w ten sposób traci się intensywność trenowania poszczególnych mięśni. Osobiście jestem za max "dopompowaniem" jednego mięśnia w minimalnym czasie i dopiero treningiem drugiego.

DUDEK

Wysłana - 27 grudnia 2004 15:34    Edytuj Cytuj
Rób jak ci wygodniej. Ja ćwicząć w na jednej sesji biceps i triceps próbowałem różnych wariantów. Najbardziej odpowidało mi ćwiczenie najpierw biceps a dopiero później, po skończeniu bica robiłem tricepsa. Superserie była dla dość męczące, a nie widziałem sensu aby tak ćwiczyć.

Wejdź na MOTYWATOR TRENINGOWY - wszystkie moje artykuły w pełnej wersji i najlepsze z sfd.pl
find us on facebook [http://www.facebook.com/motywatortreningowy]
Znawca -

maciekmck

Wysłana - 27 grudnia 2004 17:40    Edytuj Cytuj
zrobilem wlasnie wpierw biceps pozniej triceps i tak jest faktycznie najlepiej .. przynajmniej przy tym zostane

))))))))))

Strongbart

Wysłana - 27 grudnia 2004 18:00    Edytuj Cytuj
Ja radze robic serie łączone i przeplatane naraz(nie pamietam jak to sie fachowo nazywa). Najpierw robisz cwiczenie na np biceps i odrazu p tym na trica. To tez jest skuteczna metoda.

Mozesz robic normalnie, musisz poprostu zobaczyc ktora opcja akurat dla Ciebie bedie lepsza.
Znawca -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

biceps + triceps ?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.