SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

białko, po czy przed

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 803

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51560 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam.
Mam kilka pytań odnośnie spożywania białka: w formie shejka, jak i w codziennych produktach. Po każdym treningu robię bezpośrednio aeroby w formie skakanki bądź bieżni (40-45min). I teraz tak, białko przyjmować bezpośrednio po treningu, który trwa zawsze około 65-75min, czy po aerobach? Po wypiciu shejka białkowego wystarczy godzinka, aby spożyć posiłek, czy należy odczekać dłużej? Drugie pytanie: pierś z kurczaka najlepiej jest gotować na parze bądź na ruszcie w kuchence tak, aby tłuszcz ściekał poniżej piersi? Doczytałem się ostatnio, iż pierś w formie smażonego kotleta na patelni zawiera w 100g około 21,5g białka i przynajmniej 15g tłuszczu, a mi zależy na redukcji tkanki tłuszczowej.
Dziękuję z góry za udzielenie odpowiedzi.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
odp-SFD-pl SFD ODPOWIADA
Ekspert
Szacuny 302 Napisanych postów 8685 Wiek 41 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 28842
jesli wypijesz białko pomiedzy siłownią a skakanka - to raczej źle bedzie Ci się skakać. Więc bierz po całej sesji, najlepiej dodając do tego źródła węgli. Konwencjonalny posiłek mozesz zjesć nawet zaraz po wysiłku, wtedy białko jest Ci zbedne

Chcesz zrobić formę do lata? Wejdź: http://potreningu.pl/plany 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Co do białka to rób j/w.
Pierś nie zawiera tłuszczu a jak już to tylko minimalnie ok 1-2 gram, jak smażysz to zalezy ile w panierkę tego tłuszczu wejdzie, rób jak masz ochotę i jak Ci smakuje, czy to na parze, grilować, gotować, a tłuszcz nie będzie skapywał bo nie ma z czego.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

zły ciężar? mała ilość powtórzeń?

Następny temat

za co bana dostałem i to nie 1 raz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WHEY premium