Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 394 razy
słowa kluczowe: bardzo  prosze  pomoc 
Autor

bardzo prosze o pomoc ;/

Puszmen

Wysłana - 17 sierpnia 2009 22:55    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

tak wygląda moja noga:
http://img12.imageshack.us/i/stopay.jpg/

2 tygodnie temu na meczu krzywo stanąłem i strasznie ta zaznaczona gula mi spuchła już nie mówiąc o całej stopie i jakoś to zabandażowałem smarując Altacetem ( przez około tydzien ), opuchlizna zniknęła i po 2 tygodniach ( dokladnie dzis ) chciałem pokopać piłkę i no triche krzywo znowu stanąłem i znów widze powiększenie tej guli ( cały czas boli, nie moge zgiąć w bok stopy i mam utrudnione chodzenie z tego bólu ;/ )

nie wiem naprawde czy mam sie udać z tym do chirurga lub jakies przeswietlenie bo nie mam pojęcia czy to jakieś skrecenie czy pękniecie jakiejś kosci ;/

( na zdieciu nie wyglada az tak nabrzmiałe ale zapewniam ze ta noga o wiele rózni sie od mojej drugiej ;/ )

bardzo prosiłbym o rade ...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 17 sierpnia 2009 23:08 
W większości przypadków polecamy:

Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł
Vitalmax - Whey Pro Gainer 2

CENA: 75.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,   odżywki na masę

Puszmen

Wysłana - 17 sierpnia 2009 23:08    Edytuj Cytuj
na tym zdjeciu widaoc to dokladniej ...

http://img156.imageshack.us/i/stopa2.jpg/

Puszmen

Wysłana - 17 sierpnia 2009 23:09    Edytuj Cytuj
watpie czy to ma jakikolwiek zwiazek z kostka bo kostka jest git ... tłukę w nią i nic nie boli ;p gorzej z ta opochlizna ;/

dzejsu

Wysłana - 18 sierpnia 2009 13:03    Edytuj Cytuj
kostka jest w porzadku, wydaje się, że może to byc jakis uraz srodstopia, moze pekla Ci kosc, biegusiem do lekarza

" What you do in life, echoes in eternity. "

Piotr Zemł

Wysłana - 18 sierpnia 2009 14:55    Edytuj Cytuj
Skrecenie pomiedzy koscia pietowa a szescienna dlatego obrzek jest ponizej kostki bocznej. Okładaj lodem przez 10 minut i tak 3 razy dziennie i dodatkowo przydała by sie kinezyterapia pod okiem fizjoterapeuty

www.chiro-reh.pl
gabinet rehabilitacji
mgr fizjoterapii Piotr Zemła
Znawca -

Puszmen

Wysłana - 18 sierpnia 2009 15:57    Edytuj Cytuj
a mogła mi pęknąć kość jak poprostu krzywo stanąłem ?? bo biegłem do piłki i noga w bok mi poszła ;/

jutro chyba pojade na przeswietlenie ...

Puszmen

Wysłana - 18 sierpnia 2009 16:08    Edytuj Cytuj
Piotr Zemł twoja diagnoza jest bankowa ?? bo qrcze ciulowo jak mi pekła bo to 2 tygodnie temu mi sie stalo takze mogla kosc sie juz krzywo zrosnac ;/ i po ptakach ... ;/

( najwyzej zlamie ja i mi normalnie poskladaja ;p )

Piotr Zemł

Wysłana - 19 sierpnia 2009 10:53    Edytuj Cytuj
Nie moge na 100% ocenic tylko na podstawie zwykłego zdjecia. Najlepiej idz na rtg. Takie przypadki widziałem i czesto bylo to tylko skrecenie ale warto zrobic zdjecie

www.chiro-reh.pl
gabinet rehabilitacji
Znawca -

Puszmen

Wysłana - 19 sierpnia 2009 12:51    Edytuj Cytuj
no fest ... byłem w przychodni i miałem nadzieje ze lekarz mi da gdzies skierowanie, a on popatrzył i powiedział że to zwykłe stłuczenie o_O( jakas masc dał i tyle ;/ ) ja pierdziele ;/ no nic ... bede sie stosował do twoich rad bo jak widać ludzie przez neta sa bardzeij przekonywujący niż te patałachy z przychodni ;/

jak nie bede widział poprawy to pojde prywatnie ... wiecej kasy strace ale przynajmniej bede wiedział co mi dolega ...

PS: miałem wątpliwości bo ta opuchlizna jest ale to jest twarde także myślałem poprostu ze to tak kość pękła ale moze sie myle bo nie jestem diagnostykiem :) mam nadzieje ze to te skrecenie tak jak mówiłeś :)

Piotr Zemł

Wysłana - 19 sierpnia 2009 18:13    Edytuj Cytuj
Zrób usg koszt 50-70 zl i masz juz dokładniejsza diagnoze. Mysle ze bedzie troche wysięku na usg do tego moze byc naciagniecie wiezadeł np skokowo-strzałkowego ewentualnie cos z pochewka miesnia strzałkowego postepowanie tak jak ze skreceniem czyli okłady z lodu nie forsowanie nogi i powinno po 2 tyg ustapic

www.chiro-reh.pl
gabinet rehabilitacji
Znawca -

Puszmen

Wysłana - 21 sierpnia 2009 10:18    Edytuj Cytuj
bardzo dziekuje :) stosuje sie do twoich rad i rzeczywiscie pomaga :) opuchlizna prawie całkiem zeszła, ból jest ale to już nie to co w niedziele ;p w tym tepie to za tydzien bede jak " nówka " :D

dzieki jeszcze raz i pozdrawiam

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

bardzo prosze o pomoc ;/

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.