Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

bóle plecow po silowni

Prz3masS

Wysłana - 23 września 2009 17:40    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam, chodze na silownie 8 miesiecy, od pewnego czasu po kazdym treningu mam bóle plecow, dokladnie na "prostownikach". Jak mozna temu zapobiec ? i czy mozna przerwac chodzenie na silownie pewien czas aby plecy sie zregenerowaly? Boje sie ze moge uszkodzic je i przestane rosnąć - mam 17 lat.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 23 września 2009 18:09 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

rion10

Wysłana - 23 września 2009 18:09    Edytuj Cytuj
musisz się nauczyć odróżniać ból mięśniowy od innego rodzaju bólu sygnalizującego kontuzję

po jakich ćwiczeniach bolą Cię plecy?

Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak
Ekspert -

Prz3masS

Wysłana - 23 września 2009 18:30    Edytuj Cytuj
plecy bolą mnie po kazdym dniu treningowym (3 dni w tygodniu) bez roznicy ktora partie robie. Myśle ze to nie jest bol miesniowy, ciezko nawet jest mi sie schylic.

rion10

Wysłana - 23 września 2009 18:45    Edytuj Cytuj
to przerwij trening i idź do lekarza

trudno powiedzieć co to może być może przeciążenie, naderwanie a może kontuzja

zluzuj z treningami i obserwuj

Ekspert -

x_tream162

Wysłana - 23 września 2009 19:06    Edytuj  Cytuj
A myslales moze o pasie na plecy skoro masz takie bole to lekarz jest niezbedny tak jak mowi rion10 ale na przyszlosc powinienes zainwestowac w taki pas wydaje mi sie ze jest nie zbedny szczegolnie przy duzych ciezarach,Dobrze by bylo jak bys dokladnie mogl okreslic miejsce bolu....

"SFD"DZIĘKI WAM STAJE SIE LEPSZY I WIEKSZY

bercikk5

Wysłana - 23 września 2009 19:11    Edytuj Cytuj
x_tream162 ja pas odradzam ja go stosowalem i w pasie prostowniki mi sie za bardzo nie rozwijaly i mialem je slabe i rownierz mnie plecy bolaly cwicze bez pasa i bol ustepuje malo kiedy mnie boli w czesci ledzwiowej

"wygrywaj z pokora, przegrywaj z honorem"

Prz3masS

Wysłana - 23 września 2009 19:40    Edytuj Cytuj
bole wystepuja dokladnie na "prostownikach" . A czy moze to byc spowodowane zła technika cwiczen? bo odczuwam bol przy robieniu cwiczen, albo za duze ciezary. Pas pomaga jedynie w czasie gdy wykonuje serie, ale gdy go zdejme to i tak dalej boli

x_tream162

Wysłana - 23 września 2009 21:06    Edytuj Cytuj
Moze skup sie na rozgrzewce ???poswiec 20 minut na to....minimum...

Brcikk5 wiesz powiem ci szczerze ze ja np nie mogl bym cwiczyc bez pasa przyzwyczailem sie i jestem spokojniejszy...mialem kiedys ten sam problem z bolem w plecach pas mi pomogl...lecz pas to nie wszystko....

Prz3masS moze zaczynaj od mniejszych ciezarow o dokladaj sobie powoli zeby przyzwyczic miesien....

"SFD"DZIĘKI WAM STAJE SIE LEPSZY I WIEKSZY

bercikk5

Wysłana - 23 września 2009 21:38    Edytuj Cytuj
to chyba zalezy od cwiczacego kiedys gadalem z King Odin i on tez przestal uzywac pasa i tez mu to pomoglo. Ale chyba nie w pasie lub brak niego tkwi problem chyba problem tkwi w technice.
tutaj masz fajny filmik odnosnie MC przygladnij sie moze zauwazysz ze masz jakies bledy w technice

"wygrywaj z pokora, przegrywaj z honorem"

rion10

Wysłana - 24 września 2009 10:51    Edytuj Cytuj
jak dla mnie gość troszkę za bardzo się prostuje , za bardzo wysuwa biodra do przodu

powinno się też odkładać sztangę na ziemie a nie sprężynować

Ekspert -

QUEBLO

Wysłana - 24 września 2009 11:28    Edytuj Cytuj
Brcikk5 wiesz powiem ci szczerze ze ja np nie mogl bym cwiczyc bez pasa przyzwyczailem sie i jestem spokojniejszy...mialem kiedys ten sam problem z bolem w plecach pas mi pomogl...

a jak trzeba bedzie meble,tapczan przesunąc w domu to też będziesz pas zakładał?

"Chwila która trwa,może być najlepszą z Twoich chwil"

www.pajacyk.pl
www.kundelpolski.pl
Specjalista -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

bóle plecow po silowni

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.