od ponad miesiąca mam problem z lewą nogą, szczególnie przy wyprowadzaniu frontkicka. w fazie wyprostu,utrzymania w wyprostowanej nogi i powrotu pojawia się dość silny ból w zaznaczonym na obrazku miejscu, boli jakbym naciągnął mięsień. w obydwu nogach przy frontkickach przeskakuje mi kość udowa w biodrze, ale nie jest to chyba powodem bólu. jak się pozbyć bólu? wzmocnić uda, lepiej się rozgrzewać czy od razu do lekarza z tym? temat założyłem tu bo liczę że ktoś z "uderzaczy" miał ten problem co ja i mi pomoże ;) (zdjęcie nie moje)
czyli ćwiczenia typu przysiady z obciążeniem i podnoszenie wyprostowanej nogi z obciążeniem nic nie pomoże, po prostu taki urok początków? ;) a przeskakiwanie tej kości też minie czy trzeba się tym martwić?
1258321919000
3nZo
Wysłana - 15 listopada 2009 22:58
Mi osobiście minęło chociaż dopiero teraz zdałem sobie z tego sprawę
"3nZo jaka z ciebie ****a jest"
1258322316000
4rScorpion SPAMER
Wysłana - 15 listopada 2009 22:59
Mi kość nie przeskakuje Nogi się muszą przyzwyczaić dlatego z czasem już nie będzie bolało.
bo w sumie trenuje 3 miesiące, a jednak to przeszkadza, bo jak podczas treningu zacznie boleć to przez jego resztę nie mogę tych frontów wyprowadzać :/
1258322423000
4rScorpion SPAMER
Wysłana - 15 listopada 2009 23:01
Nic się nie martw za kolejne 3 miesiące już o tym nie będziesz pamiętać
mam to samo z kością, chodzi Ci w biodrze, że przeskakuje? np przy wymachach w góre to przodu tez?
z góry Ci powiem, że ja to mam tak od 2-3 lat, potrafi to irytowac ale idzie sie przyzwyaczaic
btw.: robisz szpagat turecki?
1258324468000
Prymasek
Wysłana - 16 listopada 2009 09:09
korczan rozmawiałem dziś w pracy z rehabilitantem i powiedział tak: boli jakbym naciągnął mięsień tak też się pewnie stało, co na to: tak jak mówił 4rScorpion przejdzie z czasem + musisz te miejsca rozciągać w sposób statyczny bez odczuwalnego bólu + spokojny oddech przeskakuje mi kość udowa w biodrze "nie każdy ma identycznie dopasowaną panewkę do biodra i u niektórych takie uczucie występuje" coś takiego rzekł co na to: wzmacniać mięśnie w okolicach tego stawy biodrowego
Zdrowia!
Nic na siłę, wszystko młotkiem.
1258358949000
korczan
Wysłana - 16 listopada 2009 20:46
Xspeed08 : co ty, nie robie i tak, chodzi mi o to że w biodrze przeskakuje ;)