Wysłana - 10 marca 2010 20:40 Przeniesiony przez domer z działu 'Odżywianie'.
Sprawdź ile procent masz tłuszczu
witam. mam problem - przewlekły tępy lekki ból brzucha. Taki bardziej po lewej stronie. Czy może to mieć jakiś związek z odzywianiem?? Dietą którą stosuję?? Podejrzewam że może to być trzustka albo coś w tym stylu. Wie ktoś coś na ten temat?? Boli głównie po posiłkach. Nie jest to jakiś bardzo przeszkadzający ból ale jest lekki dyskomfort
wybieram się ale z niecierpliwości zapytałem tu bo myslałem ze może ktoś z Was też miał podobny przypadek... No ale w takim razie temat chyba do usuniecia ;)
Opisz dokladniej jaki to rodzaj bolu, miejsce i czy cos jeszcze cie boli poza tym. Troche juz tych dolegliwosci przerobilem wiec moze cos ci doradze. Aczkolwiek lekarzem nie jestem
1268266481000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 11 marca 2010 08:24
pomoc przez internet jest trudna, poza tym zła diagnoza przy czymś poważniejszym powoduje czyją winę jak nie naszą.
Racja. Nie mowie bron Boze zeby rezygnowal z wizyty u lekarza. Z tym ze wiesz sam troche po nich pochodzilem i wiem jakie maja podejscie. Przecietny lekarz powie ci ze to przez odzywki no bo przeciez odzywki = sterydy. Przez ponad 1,5 roku nie mogli zdiagnozowac co mi jest. Gdybym sam sie nie domyslil i im nie "podpowiedzial" to pewnie do tej pory bym sie meczyl.
1268304815000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 11 marca 2010 12:07
dlatego trzeba iść i powiedzieć co boli zanim się powie że się ćwiczy na dietę dużo białka i jeszcze odzywki bo 80% powie "odstawić" niech sam spróbuje chłop dojść do tego
dziś lub jutro z rana pójde. Ból jest raczej w części pod pępkiem. Taki dość tępy ból, bardziej jakby po lewej stronie. Coś jak jelita albo trzustka. Czasem trochę tnący. Wczoraj bolało mnie dosć długo ale nie mocno. Dziś w sumie tylko troszkę to odczuwam jako taki dyskomfort. Zazwyczaj po posiłkach czuję to trochę bardziej