Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem, zostawiamy w wodzie na całą noc lub minimum kilka godzin. Odlewamy wodę i blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Ja zawsze używam widelca. Dodajemy kakao, białko i mąkę kokosową na końcu. Mąką zawsze koryguje konsystencje - raz potrzeba jej mniej a innym razem więcej. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kulki. Ja zawsze robię to w rękawiczkach zwilżonych wodą. Trufle obtaczamy w kakao, lub jeśli wolicie w wiórkach kokosowych lub mielonych orzechach.

Idealna przekąska do kawy. Lub po treningu. Lub jeśli zachce się Wam coś słodkiego :)

Wartości odżywcze:

Z tych składników otrzymujemy 15 trufli.

Każda to 52 kcal.

Białko 5,4 g, Tłuszcz 0,7 g, Węglowodany 6,7 g.