Czego potrzebujemy:

  • 50 g półtłustego sera typu feta
  • 50 g półtłustego twarogu
  • 5 g nasion chia
  • 10 g pistacji
  • Pieprz
  • ewentualnie ulubione zioła

Jak wykonać:

W misce łączymy ser feta i twaróg - ja to robię widelcem, dobrze rozcierając oba sery. Do masy dodaję nasiona chia, przyprawy i ponownie ucieram przez chwilę. Mokrymi rękoma formuję kulki wielkości orzecha włoskiego. Pistacje mielę w młynku do kawy i obtaczam w nich kulki. Gotowe!

Wartości odżywcze:

Z tej ilości składników otrzymujemy 5 kulek.

Każda to 47 kcal.

Białko 3,5 g, Tłuszcz 2,8 g, Węglowodany 2 g.

Kulki są dość wytrawne i idealnie nadają się jako przekąska do pudełka.

Smacznego!