Czego potrzebujemy:

Kruszonka:

  • 50 g białka o smaku waniliowym/biała czekolada
  • 15 g mąki kokosowej
  • 10 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej
  • 20 g masła z nerkowców lub innych orzechów

Pozostałe składniki:

  • 1 kg truskawek
  • 800 g jogurtu greckiego lub naturalnego - może być nawet odtłuszczony
  • 80 g białka o smaku wanilia/biała czekolada

Jak wykonać:

Składniki na kruszonkę umieszczamy w misce i zagniatamy.  Powinna przypominać konsystencję tradycyjnej, grudkowej kruszonki.

Truskawki blendujemy na mus.

Jogurt dokładnie miksujemy z białkiem. 

Układamy w pucharkach lub w słoiczkach. Warstwa jogurtu, musu, kruszonki, ponawiamy całość. Dekorujemy Całymi truskawkami.

Wartości odżywcze:

Otrzymujemy 4 porcje. Każda to 500 kcal.

Białko 38 g, Tłuszcze 26 g, Węglowodany 32 g.

Jeśli użyjecie jogurtu ZERO wtedy  porcja to 348 kcal.

Białko 40 g, Tłuszcze 7 g, Węglowodany 34 g.

Smacznego!