Czego potrzebujemy:

  • 200 g serka wiejskiego
  • 30 g białka o swoim ulubionym smaku - u mnie wanilia WPC Delicious
  • 1,5 łyżeczki żelatyny
  • 150 ml soku wyciśniętego z pomarańczy
  • 20 g nasion chia

Jak wykonać:

Serek blendujemy na gładko, dodajemy białko i dokładnie miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy  w kilku łyżkach wrzątku i po ostudzeniu łączymy z masą. Wlewamy do słoika/pojemnika/pucharka. Jeśli chcecie by Wasz deser wyglądał efektownie, ustawcie w lodówce stabilną podporę pod naczynia i wlejcie masę pod skosem. Zostawiamy do stężenia.

Sok mieszamy z nasionami i zostawiamy aż napęcznieją.

Gdy masa serowa stężeje, dokładamy nasz "pomarańczowy pudding chia"  i dekorujemy wedle uznania.

Wartości odżywcze:

Porcja  na raz, po porządnym treningu.

  • 440 kcal, 
  • Białko 50 g, Tłuszcze 14 g, Węglowodany 30 g.

Smacznego.