Składniki:

  • 1 kg nóg (ud) z kurczaka - 4szt.
  • 250g cukinii
  • 100g cebuli
  • 300g papryki czerwonej
  • 240g bakłażana
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżeczka: papryki słodkiej, papryki wędzonej, kurkumy
  • pół łyżeczki: kminu rzymskiego
  • chilli, pieprz, sól

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa pokroić w dużą kostkę.
  2. Włożyć do naczynia żaroodpornego, przyprawić solą i pieprzem, zalać 1/4 szklanki wody.
  3. Przyprawy wymieszać i natrzeć nimi mięso.
  4. Ułożyć na warzywach.
  5. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1h bez przykrycia.

Wartości odżywcze:

Białko: 117g Tłuszcz: 66g Węglowodany: 25g 1160kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)