Składniki:
- 1 kg nóg (ud) z kurczaka - 4szt.
- 250g cukinii
- 100g cebuli
- 300g papryki czerwonej
- 240g bakłażana
- 4 ząbki czosnku
- łyżeczka: papryki słodkiej, papryki wędzonej, kurkumy
- pół łyżeczki: kminu rzymskiego
- chilli, pieprz, sól
Sposób przygotowania:
- Warzywa pokroić w dużą kostkę.
- Włożyć do naczynia żaroodpornego, przyprawić solą i pieprzem, zalać 1/4 szklanki wody.
- Przyprawy wymieszać i natrzeć nimi mięso.
- Ułożyć na warzywach.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1h bez przykrycia.
Wartości odżywcze:
Białko: 117g Tłuszcz: 66g Węglowodany: 25g 1160kcal