Czego potrzebujemy:

Na spód:

Na "karmel":

Na kruszonkę:

  • 25 g mąki kokosowej
  • 7 g syropu klonowego lub miodu
  • 15 g rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 5 g jogurtu naturalnego

Jak wykonać:

Daktyle zalewamy wrzątkiem i zostawiany na około 30 minut. Odlewamy wodę i blendujemy na gładką masę. Dodajemy masło orzechowe, izolat plus szczyptę soli i dokładnie miksujemy. Odstawiamy do lodówki.

Czekoladę razem z olejem kokosowym rozpuszczamy - w kąpieli wodnej lub suszarką.  Masę wylewamy do silikonowej foremki - lub mniejszych foremek - ja użyłam 3 foremek o średnicy 12 cm. Foremki wstawiamy do lodówki.

Składniki na kruszonkę zagniatamy, wykładamy na blachę i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 8 minut.

Następnie "składamy" nasze tarty. Na czekoladowy spód wykładamy masę karmelową, następnie na masę kruszymy upieczone ciasto. Całość wstawiamy do lodówki na około godzinę.

Wartości odżywcze:

Otrzymujemy 3 tarty.

Każda z nich to 520 kcal.

Białko 14 g, Tłuszcze 33,5 g, Węglowodany 40 g.

Smacznego!