Czego potrzebujemy:

  • 70 g wiórków kokosowych
  • 50 g mleka kokosowego
  • 30 g mąki kokosowej
  • 20 g izolatu białka o smaku biała czekolada
  • 3 jajka

Jak wykonać:

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno że szczyptą soli. Pozostałe składniki łączymy że sobą. Kokosową masę delikatnie łączymy z pianą z białek. Przy pomocy łyżki formujemy ciastka układając je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z całej masy otrzymujemy 9 ciastek. Pieczemy około 12 minut w 180 stopniach. Jeśli po tym czasie ciacha są blade dopiekamy jeszcze chwilę. Gotowe!

Wartości odżywcze:

Z porcji otrzymujemy 9 kokosanek.

Każda z nich to 107 kcal.

Białko 5.2 g, Tłuszcze 8.7 g, Węglowodany 2.9 g. 

Smacznego!