Czego potrzebujemy:

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 3/4 szklanki mleka + kilka łyżek - ja użyłam 2%
  • 3/4 szklanki wody
  • 30 g izolatu creme brulee
  • 25 g wpc carmel nugat
  • 15 g ksylitolu
  • 15 g kakao

Jak wykonać:

Kaszę wsypać na sitko i przepłukać kolejno zimną wodą - wrzątkiem - znów zimną wodą i znów wrzątkiem. Zabieg konieczny by pozbyć się nieprzyjemnej zalegającej goryczy. Mleko i wodę wlać do garnka, wsypać kaszę i ugotować do miękkości - około 15 minut.

Lekko przestudzoną kaszę dobrze zblendować i podzielić na dwie porcje. Do jednej części dodać 30 g izolatu creme brulee i 7 g ksylitolu i dobrze zmiksować - przelać do słoiczków. Do drugiej części dodać 8 g ksylitolu, 15 g kakao oraz 25 g wpc o smaku nugat caramel czekolada. Zwykle konieczne jest dodanie kilku łyżek mleka - zależy ile kasza "wciągnie płynu". wszystko dobrze zmiksować i wylać na jasną masę. Gotowe.

Doskonałe na ciepło i na zimno.

Wartości odżywcze:

Z całości otrzymujemy 3 porcje.

Każda z nich to 260 kcal, Białka 23 g,  Tłuszcze 3,5 g, Węglowodany 36 g.

Idealne jako szybki posiłek potreningowy.