SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja
Fit ryż z dodatkami
Fitkuchnia

Fit ryż z dodatkami

Dołącz do dyskusji 829 odsłon 10 min. czytania

Ryż żółty

Składniki:

  • 100g ryżu białego
  • 10g cebuli
  • 20g marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • curry, kurkuma, pieprz, sól, czerwona papryka
  • 5g oliwy z oliwek
  • 30g konserwowego groszku

Sposób przygotowania:

  1. Ryż wysypać z woreczka i podgotować.
  2. Dodać pokrojone drobno warzywa.
  3. Dodać przyprawy.
  4. Dokładnie wymieszać i gotować pod przykryciem do miękkości, kontrolując ilość wody.
  5. Wyłożyć na talerz i posypać zielonym groszkiem.

Wartości odżywcze:

Białko: 9g  Tłuszcz: 6g  Węglowodany: 83g  425kcal

 

Ryż czerwony

Składniki:

  • 100g ryżu białego
  • 10g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz, sól, czerwona papryka
  • 2 łyżki koncentratu powidorowego
  • 5g oliwy z oliwek
  • 30g konserwowej kukurydzy

Sposób przygotowania:

  1. Ryż wysypać z woreczka i podgotować.
  2. Dodać pokrojone drobno warzywa.
  3. Dodać przyprawy i koncentrat.
  4. Dokładnie wymieszać i gotować pod przykryciem do miękkości, kontrolując ilość wody.
  5. Wyłożyć na talerz i posypać kukurydzą.

Wartości odżywcze:

Białko: 9g  Tłuszcz: 6g  Węglowodany: 88g  450kcal

Komentarze (0)



Co nowego na forum