Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

40 g czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 20 g oleju kokosowego.  Lekko ostudzoną masę wylewamy równomiernie do foremek i wkładamy je do lodówki.

Mascarpone dokładnie miksujemy z białkiem. Gdy czekolada zastygnie, do każdej z foremek wkładamy łyżeczkę serowej masy i delikatnie ugniatamy. Posypujemy odrobiną ziarna. Gdy wszystkie foremki są gotowe, ponownie umieszczamy je w lodówce. Pozostałą część czekolady wraz z olejem rozpuszczamy i po lekkim ostudzeniu wylewamy równo do foremek. Wstawiamy i przechowujemy w lodówce. Po około 45 minutach są gotowe.

Wartości odżywcze:

Otrzymujemy 10 czekoladek.

Każda z nich to 150 kcal.

Białko 4 g, Tłuszcze 13 g, Węglowodany 4 g.