Czego potrzebujemy:

  • 1 jajko
  • 200 g serka wiejskiego 
  • 80 g jogurtu greckiego
  • 15 g miodu
  • 150 g płatków owsianych
  • 20 g wiórków lub płatków kokosowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 30 g żurawiny
  • 25 g gorzkiej czekolady

Jak wykonać:

Do miski wbijamy jajko, przekładamy serek, jogurt i miód. Wszystko chwilę miksujemy. Nie trzeba blendować serka na gładko. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Jeśli masa wydaje Wam się za sucha, dodajcie kilka łyżek mleka. Foremkę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę. Pieczemy około 25 - 30 minut w 180 stopniach. Idealne na ciepło oraz jako posiłek "do pudełka".

Wartości odżywcze:

Ciasto dzielimy na 4 kawałki.

Każdy z nich to 330 kcal.

Białko 14 g, Tłuszcze 13 g, Węglowodany 40 g.

Smacznego!