SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja
Ciasto czekoladowe z kremem i owocami
Fitkuchnia

Ciasto czekoladowe z kremem i owocami

Dołącz do dyskusji 1170 odsłon 5 min. czytania

Składniki:

Ciasto

  • 2 puszki fasoli czerwonej
  • 2 banany dojrzałe
  • 30 g kakao
  • 40g odżywki białkowej o smaku waniliowym lub czekoladowym
  • proszek do pieczenia
  • cynamon - łyżeczka
  • 3 jajka
  • dowolny słodzik
  • 5g oleju kokosowego do wysmarowania blachy

Krem

  • 450 g twaróg półtłusty (może być twaróg sernikowy)
  • 2 łyżki żelatyny
  • dowolny słodzik

Owoce

  • 1 banan
  • maliny
  • borówki

Sposób przygotowania:

  1. Składniki na ciasto (oprócz oleju kokosowego) zblendować dokładnie na jednolitą masę.
  2. Blachę wysmarować olejem kokosowym.
  3. Przełożyć ciasto do formy i wstawić  na ok. godzinę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
  4. Żelatynę i słodzik rozpuścić w 200ml ciepłej wody,.
  5. Po ostygnięciu dodać do twarogu i dokładnie zblendować.
  6. Pozostawić do momentu aż zacznie tężeć.
  7. Wystudzone ciasto przekroić na dwa plastry. 
  8. Dolny wysmarować połową masy serowej.
  9. Ułożyć pokrojonego w plasterki banana.
  10. Przykryć drugą częścią ciasta.
  11. Posmarować pozostałą masą serową i udekorować borówkami oraz malinami.

Wartości odżywcze dla całości:

Białko: 188g  Tłuszcz: 45g  Węglowodany: 148g 1903kcal

Komentarze (1)

bognaxs

Jest dzik ! Jest impreza ;) Ciasto wygląda rewelacyjnie



Co nowego na forum