Czego potrzebujemy:

Spód:

Masa:

  • 250 ml śmietanki 30%
  • 250 g mascarpone
  • 40 g pudru z ksylitolu

Jak wykonać:

Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy w folię i wkładamy na około 15 minut do lodówki.

Po tym czasie ciastem wyklejamy formę do tarty - średnica około 25 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Studzimy.

Śmietanę ubijamy na sztywno - pod koniec ubijania dodajemy puder z ksylitolu. Następnie dodajemy serek mascarpone i ubijamy jeszcze około 3 minut. Masę wykładamy na wystudzone ciasto i dekorujemy. Trzymamy oczywiście w lodówce.

Gotowe!

Wartości odżywcze:

Cała tarta to 3500 kcal !!!

Białko 57 g, Tłuszcz 280 g, Węglowodany 240 g.