SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja
Łaciate brownie fasolowe
Fitkuchnia

Łaciate brownie fasolowe

Dołącz do dyskusji 851 odsłon 5 min. czytania

Składniki:

brownie

  • 230g czerwonej fasoli z kartonu, ugotowanej lub z puszki 
  • 3 jaja 
  • 150g dojrzałego banana 
  • 30g wheya czekoladowego 
  • 30g ciemnego kakao 
  • 30g mąki kasztanowej 
  • erytrytol lub inny słodzik do smaku 
  • odrobina ekstraktu z wanilii 
  • szczypta soli 

masa serowa 

  • 100g twarogu półtłustego 
  • 50g jogurtu greckiego 0% 
  • 1 jajo 
  • 10g budyniu bez cukru 
  • erytrytol do smaku 

Sposób przygotowania: 

  1. Fasolę, banana oraz jajka zmiksować na gładką masę. 
  2. Dodać odżywkę białkową, mąkę, słodzik, wanilię oraz sól i dokładnie wszystko wymieszać mikserem.
  3. W osobnej misce zmiksować jogurt, jajko i twaróg na gładką masę - pod koniec dodać budyń i słodzik.
  4. Formę do pieczenia posmarować tłuszczem.
  5. Wyłożyć na formę połowę ciasta czekoladowego, łyżką ułożyć kleksy z masy serowej, nożem zrobić zygzaki.
  6. Wyłożyć na formę pozostałą część ciasta czekoladowego.
  7. Na dolny poziom nagrzanego do 160st. piekarnika wstawić ciasto i piec 35-40min.
  8. Wystudzić ciasto i włożyć do lodówki na noc.

 

Wartości odżywcze dla całości:

Białko: 87g  Tłuszcz: 35,4g  Węglowodany: 120,2g  1 148kcal 

Komentarze (0)



Co nowego na forum