Zmieniając swoje nawyki żywieniowe, pierwsze o czym często słyszymy to konieczność wyeliminowania z naszej diety pieczywa. Powodów ku temu znaleźć można kilka i bez wątpienia mają one sens.

"Oszukane pieczywo"

Pierwszym z nich jest stopień przetworzenia produktu. Niestety zdecydowana większość chlebów dostępna na rynku bazuje na taniej i słabej jakościowo mące pszennej. Producenci pieczywa za wszelką cenę starają się sprzedać nam produkt, który wyjdzie ich jak najtaniej, zarabiając przy tym jak największe pieniądze. Z tego też względu czytając etykiety chlebów zauważyć można, że ktoś tutaj próbuje nas oszukać. W przemyśle piekarniczym stosowane są różnego rodzaju barwniki takie, jak karmel, czy słód jęczmienny, które dodaje się do białego pieczywa pszennego, aby wyglądało, jak lepsze pod względem jakości pieczywo takie, jak: żytnie, razowe, czy graham. W rzeczywistości kupujemy i spożywamy chleb pszenny dodatkowo płacąc za niego większe pieniądze.

Cena dobrego pieczywa

Niestety dobrej jakości pieczywo pełnoziarniste, czy pumpernikiel nie jest tanie. Szczególnie w porównaniu z innymi źródłami węglowodanów np.: kaszą, ziemniakami, czy ryżem. Często za kg pieczywa dobrej jakości zapłacić musimy tyle, co za tę samą ilość mięsa.

Dobrej jakości pieczywo z białkiem?

Zdecydowanie tak. Firma ALLNUTRITION wprowadziła na rynek pieczywo, czyli stały element diety sporej części osób. Kto nie lubi pysznego chlebka z masłem przy okazji dostarczając białko? Właśnie Proteinoeo Bread jest tego typu produktem. Teraz nie będzie konieczności chodzenia po sklepach i analizowania składu pieczywa w celu znalezienia tego idealnego.

Co go wyróżnia?

  • węglowodany z dobrej jakości z ryżu,
  • wysoka ilość białka,
  • wysoka zawartość błonnika,
  • brak glutenu,
  • brak cukrów,
  • niska zawartość tłuszczów,
  • pyszny smak,
  • brak polepszaczy, barwników, wzmacniaczy smaku, czy konserwantów,
  • brak konieczności obróbki, jak w przypadku ryżu, kaszy, czy ziemniaków,
  • atrakcyjna cena,
  • idealny dla wegan i wegetarian.

Co dokładnie siedzi w Proteinoeo Bread?

Chleb składa się z następujących produktów:

  • ryż biały,
  • izolat białka grochu (13%),
  • groch łuskany (5%),
  • błonnik owsiany (5%),
  • siemię lniane,
  • odtłuszczone nasiona słonecznika,
  • odtłuszczone nasiona sezamu,
  • sól.

Wartości odżywcze

Tutaj również wygląda to bardzo dobrze. W 100 g Proteinoeo Bread mamy 339 kcal, w tym 18 g białka, 58 g węglowodanów (w tym 0,2 g cukrów prostych), błonnika 7,6 g, tłuszcz 2,2 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g), sól 1 g.

Podsumowanie

Bez wątpienia pieczywo białkowe Allnutrition Proteinoeo Bread jest ciekawym wyborem dla osób, które niekoniecznie chcą lub mogą z różnych powodów spożywać tradycyjnego pieczywa. Produkt posiada wiele zalet i wykorzystać można go w naszej diecie na różne sposoby.

Artykuł sponsorowany