Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 23269 razy
słowa kluczowe: apropo  siły  ciosu 
Autor

apropo siły ciosu

SFD

Wysłana - 13 lutego 2003 14:29    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

zauważyłem że dużo ludzi pyta jak zwiększyć siłę ciosu.odpowiedzi są różne trening na ciężkim worku, ćwiczenia aerobowe, walka z cieniem z opciążnikami,piłka lekarska, siłownia a nikt nie wspomina o rzutach kulą, dyskiem, młotem, napiszcie co sodzicie na temat tego rodzaju treningów.z góry dziękuje za odpowiedź.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 13 lutego 2003 15:37 
W większości przypadków polecamy:

Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł
Syntrax - Matrix 5.0

CENA: 185.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Kask ZASŁUŻONY

Wysłana - 13 lutego 2003 15:37    Edytuj Cytuj
Jesli chcesz rzucac kula, dyskiem czy mlotem to beda odpowiednie cwiczenia. A jesli chcesz miec grom w lapie to rab drewno.

Nie spij, bo ci garnek zlota podrzuca.

Specjalista -

SFD

Wysłana - 14 lutego 2003 11:52    Edytuj Cytuj
mam rozumieć że to jedno z najlepszych ćwiczeń na zwiększenie siły ciosu ?

Kask ZASŁUŻONY

Wysłana - 14 lutego 2003 13:53    Edytuj Cytuj
Tak. Tylko nie zawsze do wykonania na sali.

Specjalista -

SFD

Wysłana - 14 lutego 2003 13:57    Edytuj Cytuj
czemu nie ja mam wielką oponę od tira i młotek 5 kg . mugłbyś mi powiedzieć jaki ciężar młotka najleprzy byłby dla mie dzięki.

Mrówa

Wysłana - 15 lutego 2003 23:03    Edytuj Cytuj
Jestem tu pierwszy raz i od razu się ubawiłem . Autor artykułu pyta jak poprawić siłę ciosu a drugi mu odpowiada rzeby drewno rąbał (szkoda że nie rowy kopał podobnej maści d****izm). A autor się pyta jakiej wagi mu potrzebny młotek bo chce walić w oponę od tira . To sa już turbo jaja . Chlopaki zalecam mniej komiksów czytać !!!

SFD

Wysłana - 16 lutego 2003 10:15    Edytuj Cytuj
ty mrówka z twojej wypowiedzi wynika że jesteś wielkim błaznem, i nie masz pojęcia o tym co piszesz,jeżeli K**** nie słyszałeś o takim ćwiczeniu wśrud bokserów to znak na to że nie powinieneś wchodzić na te forum bo tylko komuś w głowie popsujesz i udzielisz błędnych informacji.jednymi słowy jesteś pajac koleś !!!!!

Mrówa

Wysłana - 16 lutego 2003 14:03    Edytuj Cytuj
Niestety do tej pory nie słyszałem o takim ćwiczeniu chyba że u drwali (to tacy ludzie którzy pracują w lesie) o waleniu młotkiem po oponach też (to chyba jakaś odmiana wandalizmu)a cały ten artykuł należy zaliczyć do głupich żartów . A z twoich wypowiedzi wynika brak znajomości elementarnych podstaw kinetyki ruchu .

Kask ZASŁUŻONY

Wysłana - 17 lutego 2003 09:31    Edytuj Cytuj
Mrówa ty na pewno elementarnie jestes znawca w kazdym temacie zarowno kinetyki jak porad z zakresu kopania rowow.
Nie zrozumiales.
Rabanie drewna bardzo dobrze obrazuje jakie sily potrzebne sa do wyrobienia ciosu. A skoro nie slyszales o tym to znaczy ze malo w ogole slyszales i przyszedles tylko tu smrodzic skoro twoj pierwszy post zaczyna sie od obrazania innych. I jesli twoja wypowiedzi maja sie tutaj ograniczac do glupiej krytyki to mozesz tu nie pisac wcale.
Lub powiedz co trenujesz i jakie masz doswiadczenie w treningu SW?

Specjalista -

Mrówa

Wysłana - 17 lutego 2003 11:12    Edytuj Cytuj
Kask ja nikogo nie obrażam tylko trochę się ubawiłem jezeli cię to uraziło to przepraszam . Natomiast tego rąbania drewna to w ten sposób można sobie wyrobić solidnego strzała ala KUFEL który jest popularny w knajpianych bardachach . Ja natomiast twierdzę że spośród ćwiczeń zwiększających siłe uderzenia na prowadzenie wysuwają się Sierp -skręty z odważnikami hak- skrętosłony z wyrzutem do przeciwstawnej nogi z obciążnikami . Prosty dynamiczne wypychanie średniej piłki lekarskiej. (najlepiej z partnerem naprzemiennie). Odnosni mojego starzu treningowego to jest mierny . Miałem doczynienia (krótko trenowałem)taekwondo , ju jitsu , Trochę dłuzej kyokuszin (ok 2 lata u andrzeja Drewniaka) później związałem się z kixboxingiem i boksem (Wisła kraków ok-2-5 roku Tren Juliusz piwowarski nastepująco ok 4 lat Smok kraków trener andrzej First i Tomasz mamulski)U szczoty srobiłem 4 kiu u andrzeja 2 kiu. Po śmierci andrzeja klub sie rozpadł a ja po jakimś czasie przestałem ćwiczyć . I tyle . Pozdrawiam i nie gniewaj sie na mnie .

Kask ZASŁUŻONY

Wysłana - 17 lutego 2003 11:58    Edytuj Cytuj

Spoks mnie samo rabanie drewna to nie smieszy bo uwazam ze to dobre cwiczenie na sile dynamiczna. A cwiczenia z odwaznikami moga niszczyc stawy - chyba ze walka z cieniem z malym obciazeniem. Ale bardziej mnie np. dziwi-smieszy rzucanie dyskiem czy mlotem gdyz temu poswiecone sa odrebne dyscypliny bo tam technika, precyzja, rownowaga tez odgrywa glowna role. Wiec prostsze wydaje sie rabanie drewna i o niebo skuteczniejsze

Specjalista -

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

apropo siły ciosu

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.