Mam juz 18 lat i niestety dopiero teraz zainteresowałem się koszykówka... wczesniej niemal wogle w nią nie grałem... i pytanie czy sa jakieś szanse zeby nauczyć się grać na przyzwoitym pozimie? Wiem, że na wpełni profesjonalną gre szans już nie ma bo zaczynając trening w tak późnym wieku... nie da się tego osiągnąc, ale czy regularnie cwicząc są szanse na uzyskanie poziomu przynajmniej sredniego? I proszę o kąkretne wypowiedzi jak ktoś chce się ponabijać to odpuście odrazu. Dodam, że jestem wysoki... i dośc celnie rzucam.
Myślę że przy regularnym treningu jest to bardzo prawdopodobne
W życiu znam się na dwóch rzeczach: na pokerze i na ludziach, dlatego nie przegrywam...
Znawca -
1190696697000
Piorunos
Wysłana - 25 września 2007 10:38
Jak sie okaże ze masz do tego jakis mozliwy talent to cos tam sie nauczysz grac ale fakt to pozno juz jest ale do normalnego pykania na boisku z kumplami spoko mozesz smialo probowac. Co znaczy dla Ciebie okreslenie dosc wysoki ??? :)A zreszta jak bedziesz sobie pykal amatorsko z kumplami to i tak nie ma to jakiegos duzego znaczenia.
P.S Heh az sie lezka w oku kreci jak sobie przypomne jak przyszedlem na nobor do klubu w wieku 15 lat i myslalem ze jestem mlody po czym uslyszlam od trenera ze w tak poznym wieku to on mnie juz nie ma czasu uczyc rzeczy ktorych sie tam ucza 12 latkowie hehehe.Ale mimo to zobaczyl we mnie jakis potencjal bo zostalem :)
Zmieniony przez - Piorunos w dniu 2007-09-25 10:39:29
1190709499000
qwerty5
Wysłana - 25 września 2007 22:48
druga sprawa jak macie jakies filmiki instruktarzowe to podajcie ;] oblookalem troche na video google, ale zawsze sie cos przyda.. i jakies sugestie odnosnie treningu narazie poprostu chodze na boisko i cos tam chce stworzyc ;p ale chetnie poslucham rad kogos kto robi to dluzej ;)
1190753285000
Piorunos
Wysłana - 25 września 2007 22:54
Tylko blagam Cie nie zaczynaj sie uczyc zadnych trickow bo tym sposobem nie nauczysz sie grac w kosza.zacznij trenowac poprawna technike rzutu,rzut z wyskoku i dwutakt.Po prostu zacznij od podstaw.
1190753650000
qwerty5
Wysłana - 25 września 2007 23:13
Takie mam plany.. najpierw jak najlepiej opanowac podstawy... nauczyc sie bardzo dobrze kontroli pilki... i techniki rzutu...
1190754810000
greku_806 moto.ifd
Wysłana - 28 września 2007 21:54
na przyzwoitym poziome to raczej sie nie nauczysz, ale podstawy napewno ogarniesz. Duzo przyjemnosci z grania zycze
No jednak trochę późno zacząłeś myśleć o koszykówce. Jednak nic straconego jeszcze. Również życzę powodzenia
HALA MADRID !!!
1191045857000
qwerty5
Wysłana - 09 października 2007 22:48
Muszę się pochwalić, że doslownie zdemolowałem pierwszą piłke ;p .. tyle ze byla to jakas tania pilka musze teraz kupić jakąs poządną... I takie pytanko co lepsze nike czy reebok? PS. czy jezeli kupie pilke ktoran ie wazy tyle ile wynosi oficjalna waga, to potem bede mial klopoty z trafieniem pilka oficjalna?