logo
zamknij zamknij

Pulpety low carb w sosie pomidorowym

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5115

0 5 0
napisał(a)
endorush
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 400 Wiek 32 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 13432


Witam mam cos smacznego do pokazania a mianowicie pulpety mojego autorstwa
Sklad na dwie porcje:
-150g poledwicy wolowej zmielonej
-200g piersi kurczaka zmielonej
-100g platków owsianych zwyklych
-20g otrebow owsianych
-20g otrebow pszennych
-oregano, bazylia, tymianek, pieprz,
-lyzeczka musztardy francuskiej
-dwie lyzeczki koncentratu pomidorowego
-250ml soku pomidorowego bez cukru
-olej lniany lub oliwa z oliwek
Platki wraz z otrebami i ziolami zalewam woda goraca na pol godzinki po czym urabiam z mieskiem, raczki maczam w zimnej wodzie, zeby sie nie przyklejaly do mieska i formuje kuleczki. Na patelni jest juz soczek z olejem lnianym, koncentratem i musztardka, wrzucam klopsiki i przykrywam. Na malym ogniu robia sie jakies pol godzinki.
Na zalaczonym obrazku robi sie jedna porcja
Zycze smacznego

lekarstwo od trucizny różni tylko dawka

Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Fawkes
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 848 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 35243
oho to moze byc za***iiste .sog

masa nałogiem życie zabawą a koxy podstawą

napisał(a)
mm90
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 3215 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 29003
dzieki Ci kolego.
dobry przepis.

Pozdrawiam

napisał(a)
mm90
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 3215 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 29003
a jak ze smakiem na zimno?
w sensie, jakbym w pojemnik wrzucił chociażby z ryżem?
testowałeś może?

bo coś czuje że to super alternatywa będzie
takie pulpety można dzień w dzień jeść



Zmieniony przez - mm90 w dniu 2009-03-13 22:03:39

Pozdrawiam

napisał(a)
endorush
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 400 Wiek 32 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 13432
pulpety na zimno pierwsza klasa, zapomnialem tam napisac, zeby jajeczko jedno dodac ale na dwie porcje wychodzi po pol wiec moze byc :) Najpierw cala mase otrzymana wrzucam na wage i dziele na pol, pierwsza porcje robie pol godzinki na tym sosie potem na ten sam sos wrzucam druga porcje w razie potrzeby podlac woda zeby sie nie przypalily, robic to na malym ogniu pod przykrywka, na koniec wyjmuje pulpety sos jak za rzadki jest to go jeszcze podgotowuje zeby odparowal i polewam nim po rowno obie porcje w ten sposob mam takie samo BTW, mozna dodac kilka lyzeczek paprini kamisa lub czosnek opcji jest wiele ale takie pulpeciki to naprawde rarytas lepsze niz jadalem w restauracji
Pamietajcie, zeby nie zalewac tych platkow zbyt duza iloscia wody lepiej dolac niz ma sie z tego zrobic zupa, te platki maja byc kleista masa zeby po zmieszaniu z miesem nie rozlecialo sie wam to na patelni

Zmieniony przez - endorush w dniu 2009-03-13 22:49:19

Zmieniony przez - endorush w dniu 2009-03-13 22:49:48

lekarstwo od trucizny różni tylko dawka

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wreszcie smaczny Twaróg na kolacje!

Następny temat

pasta jajeczno-rybna

Mit zdrowego błonnika

Markus Rühl wziął ślub!

Błędy początkującego: redukcja bez końca

3 mity na temat gainera

Justyna Zięcina - ocena sylwetki

Jakub Mauricz ożenił się!

Katarzyna Skrzypiec - ocena sylwetki

Najpiękniejsze ciała pedagogiczne sceny bikini fitness