Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

"Produkty Herbalife mogą szkodzić wątrobie"

VeRtO

Wysłana - 22 kwietnia 2008 11:52    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

źródło: http://www.tvn24.pl/-1,1547000,wiadomosc.html

Ostrożnie ze stosowaniem preparatów dietetycznych firmy Herbalife, ostrzega ministerstwo zdrowia Hiszpanii, a tamtejsza prasa donosi, że w ostatnich latach doszło do dziewięciu przypadków zatrucia wątroby "o różnych objawach", "przypuszczalnie związanych z konsumpcją produktów tej firmy".
Pierwsze sygnały o zatruciu wątrobowym, przypuszczalnie w wyniku spożycia produktów Herbalife, odnotowano w hiszpańskiej Asturii, a następnie w Maladze. W latach 2003-2007 stwierdzono dziewięć takich przypadków.

W innych krajach UE w latach 1992-2006 odnotowano dziewięć innych przypadków zatrucia wątroby z podejrzeniem o związek z konsumpcją produktów Herbalife, a także sześć takich przypadków w Islandii. W Szwajcarii i Izraelu stwierdzono w tym samym czasie 22 przypadki zatrucia wątrobowego.

Hiszpanie narzekają na brak kontroli

W tej sytuacji ministerstwo zdrowia Hiszpanii w wydanym w poniedziałek komunikacie podkreśliło, że produkty Herbalife sprzedawane są w Hiszpanii legalnie, gdyż niektóre preparaty dietetyczne sprzedawane w 27 państwach UE "wymagają jedynie wpisu de rejestru przed rozpoczęciem dystrybucji, z pominięciem procedury uzyskania uprzedniego zezwolenia".

W komunikacie podkreślono, że "Herbalife opiera swoją działalność rynkową na sprzedaży bezpośredniej, z pominięciem sklepów, i często sami konsumenci stają się dystrybutorami". A ten rodzaj sprzedaży, według Hiszpanów, utrudnia kontrolę produktu, "która powinna obejmować cały etap aż do konsumpcji, zgodnie z rozporządzeniem 178/2002 U".

Pigułki na dobre samopoczucie

Herbalife sprzedaje w ponad 60 krajach świata, w tym także w Polsce, preparaty nazywane dietetycznymi; są to odżywki, witaminy i produkty żywnościowe, które - według producenta - mają właściwości odchudzające i ogólnie poprawiające samopoczucie.

mtom//tr

You can't stop us !!!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 22 kwietnia 2008 12:17 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

faftaq

Wysłana - 22 kwietnia 2008 12:17    Edytuj Cytuj
juz offtopujac od szkodliwosci - herbalife to nabijanie ludzi w butelkę. firma ta oferuje suplementy nie oferuje nieczego ponadprzecietnego, natomiast zyczy sobie za to astronomicznych pieniedzy.

tzw "doradcy"; "osobisci konsultanci" tej firmy ktrorych klient odstaje do dyspozycji - to zazwyczaj osoby nie reprezentujace sobą nawet elementarnego poziomu wiedzy z zakresu teamtyki jaką sie zajmują. przeprowadzilem wiele ciekawych dyskusji z przedstawicielami firmy - jeden odsylal mnie do drugiego, niby swojego przelozonego - superspecjalisty - ale kazdy z nich mial w wiedzy dziury wilekosci krateru wulkanicznego. malo tego - osoby niewywkalifikowane i bez uprawnien diagnozowaly u mnie (gdy podawalem sie za potencjalnego klienta) rozne schorzenia i przypadlosci oraz niedobory - ktorych w istocie nie posiadam, wciskajac mi produkty ktore nie tylko moglby mi nie pomoc - ale wrecz zaszkodzic.

przykladowo, gdy stwierdzielm ze mam napady wilczego glodu - zdiagnozowanu u mnie braki zelaza i magnezu. gdy przedstawilem swoj jadlospis z ktorego wynikalo ze spozywam z diety ponad 500mg magnezu na dobe, dodatkowo biorac 250 - 500mg magnezu na noc, oraz do sniadania multiwitamine zawierajaca chelat magnezu uslyszalem ze to za malo, bo tylko herbalife ma magnez ktory jest skuteczny, a kazdy inny krazy we krwi jako forma nieaktywna. z zelazem jest oczywiscie podobnie. dieta z duza iloscia miesa i warzyw zielonych to za malo. zelaza mam niedobor i koniec, jak chce byc zdorowy moge musze kupic herbalife...

uslyszalem teorie na temat odzywiania wewnatrzkomórkowego i szereg nazwisk - w tym noblistę - ktory ich tezy niby potwierdza.

co do samych produktow herbalife to proponowano mi produkt, ktory skladal sie z bilka sojowego, fruktozy i blonnika z premixem witaminowym - za niemal 200zl. gramatura tego produktu wynosila 550g...

w moim przekonaniu jest to najdrozszy bulk na rynku...

Zmieniony przez - faftaq w dniu 2008-04-22 12:19:39

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -

emenems

Wysłana - 22 kwietnia 2008 15:37    Edytuj Cytuj
ja tylko liczę, że dobiorą się do dupy tym cwaniakom z herablife...
w PL szereg przypadków choojowego traktowania pracowników

Zmieniony przez - emenems w dniu 2008-04-22 15:37:45

kituśka love
Ekspert -

faftaq

Wysłana - 22 kwietnia 2008 16:28    Edytuj Cytuj
bili Cie?

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -

emenems

Wysłana - 22 kwietnia 2008 16:30    Edytuj Cytuj
członkami po czole, stojąc nade mną w kręgu

nie pracowałem tam

kituśka love
Ekspert -

faftaq

Wysłana - 22 kwietnia 2008 16:31    Edytuj Cytuj

edit:

zdr

Zmieniony przez - miętki w dniu 2009-04-03 12:02:57

Ekspert -

ZielaQ

Wysłana - 22 kwietnia 2008 18:55    Edytuj Cytuj
moja kolezanka tam pracuje a jeje wiedza na temat suplementacji i odzywiania jest powiedzmy znikoma, ale jak bija czlonkami to teraz wiem dlaczego

Cwicze bo lubie, lubie to cwicze.

bic44

Wysłana - 22 kwietnia 2008 19:16    Edytuj Cytuj
-bili cie?
-członkami po czole, stojąc nade mną w kręgu

ahahah grubo

bo tylko herbalife ma magnez ktory jest skuteczny, a kazdy inny krazy we krwi jako forma nieaktywna. - eh:/

Zmieniony przez - bic44 w dniu 2008-04-22 19:20:04
Ekspert -

18_Iceman

Wysłana - 18 listopada 2008 22:25    Edytuj Cytuj
Spoko piszecie, ze to shit. ale cz ktoś z was to stosował ? Kto ma jakieś inne doświadczenie niż tylko rozmowa z konsultantami ? Głównie zwracacie uwagę na cenę, jednak to nie jest wina producenta tylko tych firm, które narzucają swoją marżę.Mnie też to dziwi, że proponują ci pić koktajl białkowy, który ma samo białko sojowe które gówno daje. Jednak sporemu gronu ludzi pomogły te ich suplementy, może trafiliście na strasznych naciągaczy, którzy kiedyś po domach chodzili z dywanami i się przekwalifikowali.

DE_MEY

Wysłana - 11 grudnia 2008 01:25    Edytuj Cytuj
a ja wam powiem ze trafilem do takiego biura,

rozmawialem z babka co te suple od nich je rzekomo 14 lat;]

pokazywała foty, swoje i tam 2 osób co tez tam chodza;] powiem wam szczerze wrażenie piorunujace;] Stosowały na sobie, i w ciagu lat(!) jedna spadła 82 kilo w dół, ważyła przeszło 150.

ale głównie nie o suple chodzi tylko odżywienaie skóry, które proponuja...

za pomoca ich kosmetyków ludziom sie poprawia cera, a niektórym (np. z tradzikiem) na wlasne oczy widzialem, to pomaga;]

i powiem szczerze, 11/10 pań wychodzi zadowolonych...

18_Iceman

Wysłana - 11 grudnia 2008 16:35    Edytuj Cytuj
moja mama stosuje koktajl tej firmy, no cóż w sumie za tą kase można taniej zaopatrzyć sie w suplementy ale zobaczymy, czy będą postępy.

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

"Produkty Herbalife mogą szkodzić wątrobie"

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.