Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Masa, pomoc w Diecie /korekta

koksmox

Wysłana - 25 lutego 2010 22:24    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

7:00
Platki owsiane - 80g
Mleko 1,5% - 200ml
Kakao w proszku- 15g (musze wymieszac z platkami i mlekiem niema innej opcji)
Orzechy laskowe- 15g
Kcal 540 , b-19 ,T18 ,WW-80

11.30 Szkola
Chleb razowy - 2 Kromki (chyba z 80g bedzie ) +dodatki
kcal 250 ,b-9,T-3,WW-45

14.00 (w pon i sr Gainer... ile go dac ?) w reszte dni normalny posilek
Ryz bialy - 100g (tyle ma chyba woreczek nie ? )
Kurczak\indyk - 150g
Warzywa (nie wliczam)
kcal 500 ,b-40 , T-5 , ww-80

Trening (pon,sr- o 17 , wt,czw,pt-o 16 )
(bede bral mono i xp, czy do mono po trneingu dodac dextroze bo mam gratis?i ile jak cos?)

okolo 17.40-18.00
Co po treningu ? mam gainera ale chyba lepiej jakis wartosciowy posilek ?
Do wyboru : Tunczyk , banan , sardynki, ewentualnie ryz ale niebardzo.

19.00
Jajka na miekko - 180g
kcal 250 , b-22 , T17 , ww 1

20.00
twarog 50g
Ewentualnie jakas rybka dodajcie cos

Z tego co mam wychodzi
1600kcal , b-100g , T-50g , WW-220 a Chcialbym tu miec okolo 3000kcal , b-140 , T-70-80 , ww-250 max (latwo lapie fat)

Jestem endo to dieta na mase , prosze o pomoc w dodaniu posilkow , co z Dextro po treningu? , bylem na redukcji ostanimi czasami i powoli bede dobijac wiecej kcal.
Co po treningu jak zanizyc ww zeby niebylo ponad 250ww . (wiecej posilkow niewchodzi w gre, posiadam gainera mozna go gdzies ulokowac, ww dodawalem specjalnie im pozniej tym mniej chodzi mi o czysta mase. 17lat,cykl xp+mono, cel czysta masa.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 25 lutego 2010 22:40 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł
SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

debee

Wysłana - 25 lutego 2010 22:40    Edytuj Cytuj
7:00 oprócz mleka daj jakies inne źródło białka pełnowartościowego, proponuję także zamiast kakaa jakiś owoc (owoc dobrze wpłynie na równowagę kwasowo-zasadową, a na smaku nie stracisz)
11:00 chleb zamień na inne ww złożone o niskim IG, chyba, że jest ze sprawdzonego źródła, dodatki? - powinno się tam znaleźć pełnowartościowe białko (nie szynka a mięso/ryba), warzywa i zdrowe tłuszcze (możesz np zagryźć to orzechami włoskimi)
14:00 nie zastępuj posiłku prochem, jeżeli masz możliwość zjedzenia normalnego posiłku!! Gainera bierzesz jeżeli nie wyrobisz z normą ww i białka w diecie. A ile brać heh tyle, żeby pokryło ci zapotrzebowanie na ww i białka z danego posiłku ...
Co do posiłku to ryż biały zamień na ww złożone o niższym IG. Jeżeli jesz na 2 h przed treningiem to dodaj zdrowych tłuszczy. Jeżeli na godzinę przed wywal i tłuszcze i warzywa.
17:40-18:00 Tu możesz dać gainera z godziny 14. Jeżeli chcesz zjeść coś normalnego to szybko wchłanialne, pełnowartościowe białko + ww
19 tu jaja się nie nadają (daj ww złożone + pełnowartościowe białko)
20 ok tylko dodaj warzyw i zdrowych tłuszczy

Jeżeli chcesz czystą masę to ogranicz ww do posiłków około treningowych i śniadania. reszta to posiłki typu białko + tłuszcze + warzywa i cała dieta do zmienienia. Więc jeżeli się zdecydujesz na zmianę to wklej poprawiona.
pzdr
Znawca -

koksmox

Wysłana - 25 lutego 2010 23:06    Edytuj Cytuj
bardzo chce czysta masa ;/ ale jak dodaje posilki z towjej rady to i tak dupa bo mi wyhcodzi 2000kcal... w ww jest najwiecej kcal, pls pomoz to jakos ogarnac... ja tez postaram sie cos pomyslec wkleje za 10 min odnowa. Tylko ja uloze

debee

Wysłana - 25 lutego 2010 23:14    Edytuj Cytuj
jak wychodzi 2000kcal jak nie podałem gramatury? Zastanów się co piszesz
pzdr

EDIT: Najwięcej kcal jest z tłuszczów - 1g=~9kcal. ww - 1g=~4kcal

Zmieniony przez - debee w dniu 2010-02-25 23:15:43
Znawca -

koksmox

Wysłana - 25 lutego 2010 23:17    Edytuj Cytuj
no to pierwszy posilek , zamiast kakaa wzuce banana, szkola (drugi posilek)prosze o porade nie mam pojecia , przed treningowy ryz kurak warzywa to chyba dobrze ? posillek z ww T i bialkiem jak mialo byc , po treningu znow kurak(i tak bardzo lubie) 150g+ warzywa +ryz ? , 19.00 3xjajko (to juz sporo po treningu a mowiles ze same B i tluszcze jak chce czysta mase) , moglbym to dodac do kolacji ale nie lubie miec zapchanego zoladku wole rozlozyc na dwa. kolacja twarog 50g ,50g sardynkow. A w Pon i Sr w sql zamiast gainera o 14 rypne bialko ok ?

koksmox

Wysłana - 25 lutego 2010 23:28    Edytuj Cytuj
no tak , ale to dieta na mase to tlusczy zaduzo nie moze byc (np 2,5g na kg ciala) chyba x) to nie ja tu spejalista jestem , ok podpowiedz cos jeszcze ;)

debee

Wysłana - 25 lutego 2010 23:31    Edytuj Cytuj
co do szkoły? http://www.sfd.pl/%5BART%5D_CO_JE%C5%9A%C4%86_GDY_JESTE%C5%9AMY_W_SZKOLE%2FPRACY__strona_1_i_20-t525889.html
Przed treningiem ryż zamień na ww złożone o NISKIM IG i taki posiłek na 1,5h przed treningiem ok. Zaraz po treningu owoc + odżywka białkowa, w godzinę po ww + białko tak jak pisałem. Ew dodaj warzywa ale nie tłuszcze.
Samo białko to nie posiłek. Białko, ww złożone o niskim IG, warzywa i zdrowe tłuszcze
pzdr
Znawca -

koksmox

Wysłana - 25 lutego 2010 23:40    Edytuj  Cytuj
ryz bialy wymienie na brazowy, cwicze amatorsko , wiec ten link nic nieda wiec zostane przy ciemnym chlebie najwyzej jakas rybe tam dozuce lub twarog z pomidorem, albo dozuce wiecej areo do treningu.... co do tych jajek jeszcze proponujesz ;)?

debee

Wysłana - 25 lutego 2010 23:43    Edytuj Cytuj
Ten link nie jest jedynie dla zawodowców. Wstydzisz się wyjąć pojemnik i zjeść smaczny, pełnowartościowy posiłek? Odradzam jajka o 19, gdyż jest to jedynie godzina po posiłku i powinieneś dostarczyć organizmowi jak najszybciej budulca do mięśni a tłuszcze spowalniają wchłanianie.
pzdr
Znawca -

koksmox

Wysłana - 25 lutego 2010 23:48    Edytuj Cytuj
nie , na przerwach zadko kiedy mam czas , przerwry krotkie i wogole... nie mieszakm w pl ;) to rano dozuce 1 jajko (wiecej nie zjem rano ). A do kolacji dozuce wiecej twarogu.

Zmieniony przez - koksmox w dniu 2010-02-25 23:49:18

debee

Wysłana - 25 lutego 2010 23:52    Edytuj Cytuj
i będzie si.
pzdr
Znawca -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Masa, pomoc w Diecie /korekta

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.