Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 5575 razy
słowa kluczowe: gołota  butterbean 
Autor

Gołota-Butterbean?

jarzynek

Wysłana - 20 października 2005 14:26    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Gołota-Butterbean? Tylko nie to!
Szokująca informacja pojawiła się na niezawodnym www.fightnews.com. Otóż Eric Esch, zwany Butterbeanem, zapowiedział, iż mimo ostatniej porażki na punkty z niejakim Georgem Linbergerem, którego wcześniej znokautował w 19 sekundzie, zamierza w listopadzie stoczyć walkę w Australii, a w grudniu ma zabukowany termin na pojedynek z… Andrzejem Gołotą w Chicago! Wytrawni kibice boksu wiedzą, że Butterbean to łysy grubasek z rączkami krótkimi niczym skrzydełka u pingwina, walczący w spodenkach z amerykańskiej flagi. Na ogół kontraktuje walki tylko na 4 rundy, ale w 2002 r. został wypunktowany aż w 10 rundach przez emeryta Larry’ego Holmesa. Mówią na niego „król czterorundówek”. Występy Butterbeana są bardziej kabaretowe niż pięściarskie. Nawet był konkurs na jego sobowtóry. Zgłosiło się wiele osób.

Znany polski dziennikarz z Chicago, a zarazem przyjaciel Gołoty, Przemek Garczarczyk pisze na interia.pl, że zdziwiony zadzwonił w tej sprawie do menedżera Endrju – Ziggy Rozalskiego. Ziggy zaprzeczył, jakoby były prowadzone jakiekolwiek rozmowy z cyrkowcem Eschem. Na następnego rywala Gołoty typuje się bowiem od dość dawna Evandera Holyfielda.

Nasz pięściarz, jak wiadomo, był w Niemczech na pojedynku Tomasza Adamka. Nie dodzwoniłem się więc na jego amerykańska komórkę, a chciałem zapytać go, co sądzi o planach Butterbeana względem swojej osoby.

Wiem, że Andrzej Gołota jest zbyt dumnym człowiekiem, by wejść do klatki z clownem Butterbeanem, lecz z drugiej strony, promotor Don King dla forsy wykręcał swym podopiecznym już nie takie numery. Jak pisała amerykańska prasa, za to kiedyś Mike Tyson publicznie ponoć kopnął go w tyłek.

PS. Na dynamicznym i fachowym kibicowskim forum www.polskiboks.pl zarzucono mi, że w poprzednim tekście się pomyliłem, podając, iż WBC nakazała Adamkowi stoczyć rewanż z Paulem Briggsem w ciągu 9 miesięcy, podczas gdy przepisy tej organizacji dają na to Polakowi 12 „miechów”. Jeśli popełniłem błąd, to przepraszam i dziękuję za zwrócenie fachowej uwagi. Zasugerowałem się informacjami z moich amerykańskich źródeł. Ale to prawda, że WBC żąda walki Adamek-Briggs II.

"I try to catch him right on the tip of the nose, because I try to push the bone into the brain." (M.Tyson)

Specjalista -

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 20 października 2005 15:09 
W większości przypadków polecamy:

Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł
Trec - Mass XXL

CENA: 109.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

zola18

Wysłana - 20 października 2005 15:09    Edytuj Cytuj

To jego zdjecie nie jest to smieszna a zalosne

WięC chOdz poMaluJ móJ śWiAt nA ŻóŁtO i Na NieBiEsKo :)

żółte serce krew w błekicie Arka Gdynia ponad życie!!:D

dragon1987

Wysłana - 20 października 2005 16:36    Edytuj Cytuj
Ma ktoś statystyki jego walk?

Przy takim sadle to on technike gubi,już pisałem w dziale K1 i MMA iż chciałbym oglądnąć walke tego świniaka z Jeromem na zasadach K1,mma czy tam boksu (sam Jerome chciał kiedyś walczyż z Tysonem).

Fajna walka by była,za***iście by siadały ciosy Jeronimo na ten smalec
Wygrał by z nim szybciej jak z Goodrigem.

GB

Wysłana - 20 października 2005 17:18    Edytuj Cytuj
Pogloska o walce z Butterbeanem zostala juz oficjalnie zdementowana przez menadzera Goloty. Przy okazji powiedzial ze prawdopodobnie Golota zawalczy w marcue podczas gali w ktorej glowna walka bedzie walka Adamka. Na razie nie wiadomo z kim, mysla m.in. o Holyfieldzie.

A co do Butterbeana to gosciu jest bardziej czyms w rodzaju atrakcji cyrkowej niz prawdziwym bokserem. Pokazal to np. byly mistrz swiata Larry Holmes ktory wypykal go na dystansie 10 rund, i to w wieku 53 lat (swoja droga, dziwie jak taka kupa sadla wytrzymala kondycyjnie dziesiec rund). Butterbean wystapil tez goscinnie w Jackassie - w ktoryms odcinku napieprzal sie z jednym z tych gosci w jakims sklepie.

GB

Wysłana - 20 października 2005 17:25    Edytuj Cytuj
Wyedytowane: notoryczne niedosypianie jakos zle mi sluzy, przeczytalem Twoj (jarzynek) artykul, odpowiedzialem... i jakos dopiero wtedy do mnie doszlo ze juz napisales o tym co chcialem odpowiedziec.

spyderix

Wysłana - 21 października 2005 10:49    Edytuj Cytuj
Apropo butterbean'a koleś walczył w formule mma z Genki Sudo :D

MMA

Wysłana - 21 października 2005 14:42    Edytuj Cytuj
Było to (walka z Genki Sudo) K-1 - Premium 2003 Dynamite. Butterbean ważący około 160 kg przegrał z Genki Sudo ważącym 70 kg przez dźwignię na stopę.

.Adam.

Wysłana - 21 października 2005 15:59    Edytuj Cytuj
wedlug boxrec butterbean ma walczyc z Bobem Mirovicem 18 listopada

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.