Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

;-) po trenigu !!! Jakie Wasze zdanie?

Biniu NUTRIFARM

Wysłana - 12 września 2005 17:08    Edytuj Cytuj
w alternatywnej drodze troche inne propozycje sa opisane

ale OCB ??:D

TWORCA ALTERNATYWNEJ DROGI (i nie tylko) - zaprasza do dzialu NUTRIFARM
i lektury magazynu PERFECT BODY www.perfectbody.pl
Znawca -

zakrześ

Wysłana - 13 września 2005 06:35    Edytuj Cytuj
ze fruktoza po trening i białko wolno wchłanialne sa potrzebne a tu ze fruktoza zbedna a białko szybko wchłanialne

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj [http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak]
Ekspert -

zakrześ

Wysłana - 13 września 2005 07:09    Edytuj Cytuj
a i jeszcze jedna kwestia co do drina potreningowego co sadzicie o dodaniu troche soku z cytryny i octu jab. są to kwasy ale ponoć działają odkwaszająco

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj [http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak]
Ekspert -

Biniu NUTRIFARM

Wysłana - 13 września 2005 09:25    Edytuj Cytuj
ze fruktoza po trening i białko wolno wchłanialne sa potrzebne a tu ze fruktoza zbedna a białko szybko wchłanialne

calosc zalezy od diety
jednak jesli mialbym patrzec na optymalizacje ogolna to stawiam na wariant z AD :D

troche soku z cytryny i octu jab. są to kwasy ale ponoć działają odkwaszająco

a jaki trening ???
tego typu skladniki swietnie sprawdzja sie jako pomoc dla insuliny przed posilkiem ww - ale po treningu miesnie i tak przyjma sporo glikogenu a do tkanki tluszczowej poplynie niewiele
wiec hmmm ...

TWORCA ALTERNATYWNEJ DROGI (i nie tylko) - zaprasza do dzialu NUTRIFARM
i lektury magazynu PERFECT BODY www.perfectbody.pl
Znawca -

ellis ZASŁUŻONY

Wysłana - 13 września 2005 16:33    Edytuj Cytuj
zakrześ znalazłem kiedyś taką wypowiedz Lyla Mcdonalda:

1. 20-30 g węglowodanów (glucose/maltodextrin) z 12-15 g białka jeśli nie mamy aminokwasów - taki shake przed treningiem.

2. Jeśli trening trwa dłużej niż 1-1,5 godziny można dać 15-30 g węgli w trakcie.

3. Po treningu węglowodany(glukoza i jej polimery z niewielką ilością fruktozy(10-20g) - podkreśla jaj znaczenie). 1-1.5 g/kg lbm tych węgli i 1/3 tego białka(łatwo przyswajalnego).

4. Dwie godziny po tym normalny posiłek.

Proponuje więc trochę inaczej

Ekspert -

zakrześ

Wysłana - 13 września 2005 18:41    Edytuj Cytuj
więc widzicie mętlik w głowie

Ekspert -

Rothen

Wysłana - 13 września 2005 19:21    Edytuj Cytuj
hmm no widze że każdy co innego a ja wam powiem jedno że i tak zapewne każdego organizm zareaguje na to inaczej....dla jednego lepsze będzie to dla drugiego jak zje normalny posiłek węglowo białkowy po treningu dla trzeciego będzie itp

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -

Spajdi_

Wysłana - 13 września 2005 20:10    Edytuj Cytuj
Pytanie mam : jak praktycznie chcecie odczuć co wam da lepsze efekty ??

Rothen

Wysłana - 13 września 2005 20:35    Edytuj Cytuj
-przyrosty
-otłuszczenie
-samopoczucie
-uzupełnienie glikogenu
-uczucia towarzyszące temu przedśięwzięciu

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -

Spajdi_

Wysłana - 13 września 2005 20:45    Edytuj Cytuj
-przyrosty - można powiedzieć, że z miesiąca na miesiąc przyrosty są coraz mniejsze, ponieważ im dalej tym trudniej, a pozatym większość z was pewnie już "stoi" i nic nie rośnie, więc ciężko będzie ocenić skutki po przyrostach...
-otłuszczenie - to juz coś
-samopoczucie - W miare logiczne.
-uzupełnienie glikogenu - Jak ty odczuwasz uzupełnienie glikogenu ? Masz jakiś dodatkowy zmysł czy cuś ?
Więc imho raczej nie bardzo da się obiektywnie PRAKTYCZNIE ocenić czy lepiej jest tak czy inaczej, aczkolwiek pewnie któreś rozwiązanie jest troszke lepsze, a drugie gorsze, ale myśle jednak, że to drobny szczegół który nie ma WIĘKSZEGO znaczenia w praktyce

Odpowiedzi jest na 6 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

;-) po trenigu !!! Jakie Wasze zdanie?

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  6   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.