Zwichnięty bark - czy znacie kogoś kto wrócił po tym do SW?
T-FIGHTER
Wysłana - 10 grudnia 2009 21:11
Sprawdź swoje BMI
Witam a więc ostatnio na sparingach międzyklubowych wybiłem sobie bark (1 raz) od razu zawieziono mnie na ostry dyżur gdzie nastawiono mi bark pod narkozą. Mam nakazany gips na 6 tyg, słyszałem już o nawykowym zwichnięciu wiec zapytałem sie lekarza czy mi tez będzie wypadał w przyszłości... odp że jeżeli będę trzymał gips 6 tyg to nie będzie wypadał. Z drugiej strony czytałem w dziale zdrowie o zwichnięciach i ilość osób z nawykowym jest zatrważająca.
Tu pojawia się moje pytanie... czy znacie kogoś kto wrócił do sw po tego typu kontuzji i jest nadal zdrów ?
pozdrawiam
"Bo wykonać mi trzeba dzieło wielkie, pilne, Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę, Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne." Leopold Staff - Kowal
Mam to samo i będę miał zabieg w 2010 Rafał Simonides też miał bark rozwalony i wrócił po operacji na ring i miażdży tajów Wojtek Depa też miał problem z barkiem i też go poskładał Po zabiegu da się wrócić ale trzeba uważać...
no właśnie słyszałem że po operacji są super efekty ale na razie chce wierzyć w to że obędzie się bez ;/ i nie wiem czy to czasem moja naiwność każe mi tak myśleć
PS 4rScorpion - a ćwiczysz nadal oczekując na zabieg czy masz przerwę do zabiegu ?
Zmieniony przez - T-FIGHTER w dniu 2009-12-10 21:27:41
"Bo wykonać mi trzeba dzieło wielkie, pilne, Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę, Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne." Leopold Staff - Kowal
1260476415000
4rScorpion SPAMER
Wysłana - 10 grudnia 2009 21:36
4rScorpion - a ćwiczysz nadal oczekując na zabieg czy masz przerwę do zabiegu ? Ćwiczę dalej ale mam małe ograniczenia w treningu. Lewą ręką nie mogę sierpów robić bo mi się wybije. To samo jak tarczę trzymam to ludzie ze mną muszą inne kombinacje trochę robić. Głównie nogi dopracowuje i wszystko co z tym związane.
a w jaki sposób można sobie ten bark wybić przez przypadek przy jakich technikach?
1260512170000
T-FIGHTER
Wysłana - 11 grudnia 2009 09:57
Nie ma przepisu na wybicie barku... ale w sumie to najczęściej przy sierpach, swingach i cepach weselnych z dużą domieszką pecha i siły
1260521844000
Faugval
Wysłana - 11 grudnia 2009 10:01
Blota - Ja miałem zwichnięty staw skokowy 6 tygodni temu, przedwczoraj byłem na pierwszym treningu po przerwie. Jak przestrzega się zaleceń lekarza to nie ma problemu.
1260522109000
4rScorpion SPAMER
Wysłana - 11 grudnia 2009 11:22
arczi88 jak np zrobisz prawy prosty a gość zrobi zejście w lewo i od razu zamiast hak na wątrobę poleci hak na "pachę" to może Ci tym sposobem łapę wybić z barku. Różnie bywa czasami masz pecha...
4rScorpion co będziesz miał robione na tym zabiegu ? i czy jest refundowany z nfz w 100% jeżeli można wiedzieć oczywiście ?