Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Zwiększenie bicepsa

cyrynix

Wysłana - 26 lutego 2010 01:45    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Chciałbym zwiększyć swój obwód bicepsa. Cwiczę go 2x w tygodniu. W moim cyklu wypada on co 3 i 4 dni (biceps - 3dni - biceps - 4 dni - biceps ) itp.
Chcę go zmasować. Chciałem częściej ćwiczyć bicepsa, lecz znajomy mówił ze to zły pomysł, zebym dał mu odpocząc itp. Lecz ja po treningu nie czuję zakwasów. A jak już czuję to w zginaczach pomiędzy przedramieniem a bicepsem.

Co radzicie?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 26 lutego 2010 02:27 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

soltys88

Wysłana - 26 lutego 2010 02:27    Edytuj Cytuj
pokombinuj z treningiem, robisz po plecach - zacznij robic po klacie i na odwrot
podstawa jest uginanie sztangi stojac (robisz prostym gryfem - rob teraz lamanym) + np mlotki albo modlitewnik albo na skosie
jak robisz podciaganie przy plecach - rob podchwytem
to tak na szybko

Jestem za, a nawet przeciw...

Neodym

Wysłana - 26 lutego 2010 07:36    Edytuj Cytuj
Zakwasy nie są wyznacznikiem dobrego treningu.
Istnieje jakiekolwiek prawdopodobieństwo, że go przetrenowujesz? Bądź tak miły i wklej cały plan.
Próbowałeś robienia bica z tricem z superseriach?

abwehra211

Wysłana - 26 lutego 2010 08:26    Edytuj Cytuj
sołtys-jak robisz podciąganie przy plecach rób podchwytem-CO TY ZA BZDURY PISZESZ ma ćwiczyć plecy czy biceps!nie dość że ćwiczy biceps 2 razy w tygodniu to ty mu każesz jeszcze podciągać się podchwytem?!

abwehra211

Wysłana - 26 lutego 2010 08:30    Edytuj Cytuj
A tak wogóle to chodzi ci pewnie o zwiększenie obwodu całej ręki tak mi się wydaje więc skup się bardziej na tricepsie

ronie220

Wysłana - 26 lutego 2010 08:34    Edytuj Cytuj
Nawet jakbys powiekszyl tego bicepsa treningiem 2x w tyg-obwod wzrosnie nieznacznie,bowiem jest to malutki miesien/
Jezeli chcesz zwiekszyc obwody-to musisz barziej sie skupic na tricepsie/dobrym rozwiazaniem bedzie cwiczenie ich na osobnym treningu-ale raz w tyg.
W tricepsie skupilbym sie na ciezkich dociskach a w bicepsie uginania z prostym/mlotkach.

Wrzuc swoj stary trening i wypelnij ankiete
Ekspert -

Jodełko

Wysłana - 26 lutego 2010 08:56    Edytuj Cytuj
"sołtys-jak robisz podciąganie przy plecach rób podchwytem-CO TY ZA BZDURY PISZESZ ma ćwiczyć plecy czy biceps!nie dość że ćwiczy biceps 2 razy w tygodniu to ty mu każesz jeszcze podciągać się podchwytem?!"
Podciaganie podchwytem to akurat bardzo dobre cwiczenie na plecy, jesli robimy je w wersji na plecy. Ogólnie, angazuje bardoz dobrze łancuch funkcjonalny, daje duze efekty, w polaczeniu z asystami, itp.
Specjalista -

cyrynix

Wysłana - 26 lutego 2010 12:46    Edytuj Cytuj
"Nawet jakbys powiekszyl tego bicepsa treningiem 2x w tyg-obwod wzrosnie nieznacznie,bowiem jest to malutki miesien/
Jezeli chcesz zwiekszyc obwody-to musisz barziej sie skupic na tricepsie/dobrym rozwiazaniem bedzie cwiczenie ich na osobnym treningu-ale raz w tyg.
W tricepsie skupilbym sie na ciezkich dociskach a w bicepsie uginania z prostym/mlotkach.

Wrzuc swoj stary trening i wypelnij ankiete"

Wrzucę dziś swój plan treningowy.
Wnioskuję że powininem ćwiczyć bica i trica raz w tygodniu osobno, ale konkretnie?
Jaką ankiete :) ?

Jodełko

Wysłana - 26 lutego 2010 12:54    Edytuj Cytuj
http://www.sfd.pl/REGULAMIN%2C_OBOWI%C4%84ZKOWA_ANKIETA-t501693.html
ta
mam a w podpisie, ejst podwieszona w dziale, tak trudno ja zauwazyc...:P
Specjalista -

grimgir

Wysłana - 26 lutego 2010 17:42    Edytuj Cytuj
Podciaganie podchwytem to akurat bardzo dobre cwiczenie na plecy, jesli robimy je w wersji na plecy. Ogólnie, angazuje bardoz dobrze łancuch funkcjonalny, daje duze efekty, w polaczeniu z asystami, itp.
Tak Jodełko:) tylko, że jest paradoksalnie trudniejsze niż nachwytem czy neutralem. Bo o ile podciągasz się łatwiej to pozycja i sposób pracy całego łańcucha ułatwia pomoc bicepsem. Czyli jest to świetne ćwiczenie jeśli potrafi się w nim pracować plecami a nie głównie łapą. A z tego co widuję- prawie wszyscy ciągną łapą. Stąd np. ja bym nie polecał.
Jeśli połączenie z plecami to polecałbym zwykłe podciągania do klatki itp. Przy plecach mięsień ramienny i ramienno- prom. będą już ciężko przeryte. Stąd jeszcze coś na biceps bardziej na dwugłowy ram. No uginanie sztangą + hantel na ławce skośnej.
Ale 2 x w tygodniu. Moim zdaniem po prostu za dużo( jeśli przeładowany jest trening). Dałbym jeden trening z b. mocnym ćwiczeniem w rampie 5 powt.
jako drugie młotki na linach lub sztanga nachwyt(rampa 10)
i 3 np. hantlami siedząc 2s na dobicie o po takim treningu jak się przyłoży powinien zdychać.
Lub tylko dwa ćwiczenia w zależności od kształtu i priorytetu np.
sztanga stojąc
hantle z supinacją
lub sztanga stojąc
sztanga nachwyt
Moim zdaniem bez sensu jest robienie 55 różnych ćwiczeń na małą partię. W żadnym ruchu wtedy nie dojdziemy do sensownej pracy jednoczęsnie mieszcząc się w zakresie dopuszczalnych serii. Zamiast 3 udziwnien proponuje zrobić 2 ćwicznia gdzie jedno atakuje np. całego bicepsa ogólnie z współpracą mieśni pomocniczych( ergo uginanie sztangi) i jedno gdzie biceps wykonuje całość anatomicznych zadań czyli uginanie, przyw i supinację przedramienia czyli np. hantle z supinacją. I wsio. Dobra progresja ciężaru, technika i DIETA i nie ma bata żeby nie rosło. Jak mu nie rośnie to z pewnością dieta leży i kwiczy.

soltys88

Wysłana - 26 lutego 2010 22:53    Edytuj Cytuj
ja mowilem zeby raz w tygodniu robic biceps + dodatkowo przy plecach podciagac sie podchwytem, tak wiem ze jest to cwiczenie na plecy ale mimo wszystko jesli bedzie podciagal sie podchwytem mocniej bedzie pracowal biceps niz przy nachwycie, prawda? no.

Jestem za, a nawet przeciw...

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zwiększenie bicepsa

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.