Witam
Obecnie jestem po redukcji poniewaz mialem w pasie okolo 93cm i wygladalo to przerazajaco. Teraz zrzucilem do 82 i chce jeszcze zejsc jakies 4 cm. Jest tylko maly problem.
Podczas zrzucania tych cm strailem na wymiarach na calym ciele, udo 2cm, biceps 1,5cm, klatka 5 cm, waga okolo 4 kg.
Teraz wygladam strasznie chudo!!!! Chce zaczac nabierac masy miesniowej przy powolnej redukcji tluszczu z okolic pasa (mala oponka zostala).
Moje pytanie jest takie - jaki stosunek B T W poinien byc? Czy powinienem cwiczyc aeroby? ( myslalem tak o dwoch sesjach 40 min w tygodniu.
Powiem jeszcze ze kiepsko trawie weglowodany (najgorzej makaron, platki musli, ziemniaki) czuje sie po nich jak balon i mam straszne wzdecia!!!
Mam tendencje do zbierania tluszczu na brzuchu i to w bardzo szybkim tempie a reszta ciala pozostaje praktyczne bez zmian.
Cwicze silowo w pon, srode i piatek a we wtorek i czwartek trenuje brzuch.
Jak narazie w mojej diecie przewaza bialko ( kurczak, jaja, sery roznego rodzaju, tunczyk i inne ryby, jogurty naturalne, kefiry)
Z weglowodanow jem ryz brazowy, chleb pelnoziarnisty, owoce, warzywa.
Z tluszczy raczej nie za duzo - oliwa z oliwek do smarzenia, orzechy, nasiona dyni i slonecznika, pozostaly tluszcz z pozywienia.
Pije duzo wody mineralnej i zielonej cherbaty. Jem okolo 5 nieduzych posilkow ( najadam sie ale nie na maksa).
Powiedzcie mi co powinienem zrobic zeby zgubic ten zbedny balast z brzucha i nabrac ladnego wygladu (nie chodzi mi o kupe miesni tylko o estetyczny wyglad).