Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Zróbcie sobie ławeczkę... !!!

playand1

Wysłana - 12 stycznia 2005 19:29    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Wiem że było już kilka postów z projektami i opisami ale jak ktoś chce sobie zrobić prostą ławeczkę to będzie wsam raz

Do zrobienia ławeczki będziesz potrzebował profili stalowych 60x60x3 (kwadratowe o ściance 6 cm i grubości 3mm) i jeszcze jednego profilu 50x50x3 o długości 95cm – potrzebny będzie do regulacji oparcia

Całość spawamy wg rysunku (ja zrobiłem sobie w jednym miejscu skręcaną żeby można było wnieść do pomieszczenia).

Jeżeli chodzi o siedzisko to robimy je z deski o grubości 3,2 cm. Długość deski to 100cm(oparcie) i siedzenie - 30cm razem 130 cm. Na całości dajemy gąbkę (można kupić w sklepie chemicznym) i obszywamy to materiałem skóropodobnym (ja dałem skaj – nie wiem czy tak to się pisze:) ) całość przykręciłem do zawiasów (kupionych w sklepie z gwoździami itp.) a następnie przykręciłem do ramy. Najlepiej siedzisko i oparcie wzmocnić płaskownikami stalowymi, bo sama deska będzie się wyginać.

Podsumowując :
- 2 profile 60x60x3 o długości 140 cm
- 2 profile 60x60x3 o długości 95cm
- 1 profil 60x60x3 o długości 110cm
- 2 profile 60x60x3 o długości 15cm
- 1 profil 60x60x3 o długości 23cm
- 1 profil 60x60x3 o długości 30cm

- 1 profil 50x50x3 o długości 95cm

- około metra płaskownika grubego na uchwyty pod sztange ja dalem 40x07 bodajze :)
- dodatkowo kawałek profilu 60x60x3 na zaczepy pod podpórke do ławki skośnej (dwa po 5 cm)
- deska
- płaskowniki do wzmocnienia deski (tutaj cienkie )
- materiał do obicia deski i gąbka
- zawiasy

to by było na tyle.

NIE DAWAĆ MI SOGÓW !!
Znawca -

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 12 stycznia 2005 20:12 
W większości przypadków polecamy:

APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

-Blink182-

Wysłana - 12 stycznia 2005 20:12    Edytuj Cytuj
ile zaplaciles??

**** -->>SFD FiGHT CLuBE<<--****
Ajj ten nieostożny Blinkuś...wpadł jak dziecko.
-=Gainer Team=-
Znawca -

tony000

Wysłana - 13 stycznia 2005 15:17    Edytuj Cytuj
Dawno juz czegos takiegp szukalem. SOG

playand1

Wysłana - 13 stycznia 2005 15:44    Edytuj Cytuj
a nie liczyłem wiesz.. ale raczej nie więcej niż 30 zł

NIE DAWAĆ MI SOGÓW !!
Znawca -

sscyzoryk

Wysłana - 21 stycznia 2005 19:57    Edytuj Cytuj
ja mam takie pytanie. chce sobie zrobic taka ławke a kolega mi mowi ze tamten jekiel gdzie na niego sie mocuje oparcie to musza byc dwa obok siebie w pewnym odstepie bo jak bedzie tak jak na rysunku to sie moze deska z oparciem przewrocic. jak w takim razie przymocowac oparcie do tego jekla srodkowego??

playand1

Wysłana - 22 stycznia 2005 10:24    Edytuj Cytuj
no najbezpieczniej byłoby jakbyś zrobił tak jak napisałeś, ale jak się zrobi tak jak w projekcie to nie powinno sie przewrócić

NIE DAWAĆ MI SOGÓW !!
Znawca -

sscyzoryk

Wysłana - 22 stycznia 2005 16:27    Edytuj Cytuj
a jak zrobic regulacje zeby był skos głową w góre??

playand1

Wysłana - 23 stycznia 2005 11:54    Edytuj Cytuj
po prostu robisz wystarczająco długie siedzisko, z jednej strony robisz zawias a z drugiej zostawiasz normalnie, wiercisz dziury w stojakach, wsadzasz ttam jakąś szatchetę i masz skos. Tylko najlepiej wtedy oparcie wzmocnić dwoma profilami stalowymi w takiej odległości by między nie wszedł profil z konstrukcji pozdro

NIE DAWAĆ MI SOGÓW !!
Znawca -

mawi90

Wysłana - 15 marca 2005 18:39    Edytuj Cytuj
Jeśli wywiercisz 4 otworki ( 3 powinny starczyć ) i przykręcisz deske śróbami to powinno się trzymać. Ja mam podobnie ale całą obudowe mam z drewna dębowego zamiast metalu ( to miałem w piwnicy :P )

"Najlepszą obroną jest atak"

playand1

Wysłana - 15 marca 2005 19:45    Edytuj Cytuj
i pamiętajcie lepiej dłużej robić ławkę i wydać troche wiecej kasy na materiały niż potem mieć problemy ze zdrowiem i z robieniem nowej ławeczki. Życze miłych robótek ręcznych pozdro

NIE DAWAĆ MI SOGÓW !!
Znawca -

MASA16

Wysłana - 15 marca 2005 19:49    Edytuj Cytuj
spoko projekt łap soga
Specjalista -

Odpowiedzi jest na 21 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zróbcie sobie ławeczkę... !!!

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.