Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 6126 razy
słowa kluczowe: zniszczone  dłonie 
Autor

Zniszczone dłonie

O.

Wysłana - 16 marca 2007 21:58    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Wiem, że o dłoniach już było sporo tematów. Większość przeczytałem, nawet te o spoconych, suchych, drętwiejących, itp :D

Moje pytanie tyczy się tego, że mam strasznie zniszczone, smaruje kremami, biole regularnie kąpiele, blablabla.

W okolicach zgięć palców od strony wewnętrznej robi mi się strasznie twarda skóra, że mogę cążkami to rwać, ale po paru dniach znowu to samo.

Sporo podciągam się na drążku i maniakalnie używam ściskaczy.

Wiem, wiem - to wina tego. Ale kazdy jakoś musi odreagować :D

Co poradzicie?

Pozdrawiam.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 marca 2007 22:09 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł
ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł
Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Matrix89

Wysłana - 16 marca 2007 22:09    Edytuj Cytuj
na pewno kolezanki Ci pomoga i napisza zebys stosował jakies tam kremy ;) ja od siebie dodam ze warto zaopatrzec sie w rekawiczki (jak podciagasz sie na drazku itp.) ja tez miałem to samo co ty taka zgrubiała skóre <yes> gdy chodziłem na siłke i nie nosiłem rekawiczek teraz problem znacznie sie zmniejszył bo i smaruje rece kremem i kupiłem sobie rekawiczki do treningu ;) niewielki wydatek a opłacalny, dłonie w tych miejscach sa coraz lepsze :d pzdr.

"Staraj się dążyć do doskonałości, rób więcej niż możesz,
kochaj przyjaciół, mów prawdę, bądź wierny oraz szanuj swojego ojca i matkę.
Te zasady pomogą Ci osiągnąć mistrzostwo, uczynią Cię silniejszym,
napełnią nadzieją i wskażą Ci drogę ku wielkości." - Joe Weider®

ona1983

Wysłana - 16 marca 2007 22:10    Edytuj Cytuj
Z kremów do rąk mogę Ci polecić z firmy Neutrogena(bardzo dobre) lub z Garniera (taki czerwony)
http://www.bdsklep.pl/product_info.php?products_id=4133
http://www.e-pasaz.pl/x_C_I__P_18212872.html
Na noc bardziej nawilżałabym sobie te suche miejsc między palcami jakąś maścią np.Linomag.Czy między palcami nie występuje łuszczenie,zmiana koloru itp??
Można nałożyć też grubszą warstwę kremu i nałożyć bawełniane rękawiczki lub folię(np.taką spożywczą) wtedy krem lepiej się wchłania

www.beksinski.com.pl
Znawca -

O.

Wysłana - 16 marca 2007 22:16    Edytuj Cytuj
No kolor w tych miejscach jest inny, bardziej czerwony, a już konkretny twardy naskórek to wiadomo, że taki raczej jaśniejszy jest, wtedy to cążkami ciach i nie ma :]

Co do rękawiczek to mam, stosuję przy drążku, ale za cholere nie umiem ściskaczami się posługiwać w rękawiczkach, zawsze zdejmuje.

Kremy kupie, bo co innego można z tym zrobić.

Dzięki za odpowiedzi!

danutha ZASŁUŻONY

Wysłana - 16 marca 2007 22:17    Edytuj Cytuj
Z Neutrogeny sa swietne.Mam koncentrat do rak.Polecam.
Garniera uzywalam i nie bylam zadowolona.

maluda82

Wysłana - 16 marca 2007 22:30    Edytuj Cytuj
Kup dobry krem (np. Dermosan) i smaruj nim łapki grubszą warstwą na noc
Twardy naskórek powinien trochę zmięknąć.

DERMOSAN® krem
40 g
Zawiera witaminy A i E.

SKŁADNIKI

Petrolatum, Water, Sorbitan Sesquioleate, Beeswax, Glycerin, Parfum, Polysorbate 80, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, 2-Bromo-2-Nitropropane-l,3-Diol, BHA.

DZIAŁANIE
DERMOSAN® krem odżywia i wzmacnia skórę osłabioną, hamuje proces jej wysuszania, chroni również przed wiatrem i mrozem. Zawiera witaminy A i E niezbędne do prawidłowego wzrostu i rozwoju naskórka oraz zapobiegające jego nadmiernemu rogowaceniu. Specjalnie dobrane składniki umożliwiają natłuszczanie i odżywianie wysuszonej i zmęczonej skóry oraz regenerację naskórka. Obecna w kremie gliceryna działa nawilżająco i zmiękczająco. Skóra staje się aksamitna i miękka w dotyku. DERMOSAN® krem polecany jest do pielęgnacji twarzy i całego ciała, zwłaszcza dla osób, u których naskórek ma skłonność do rogowacenia i łuszczenia się.

SPOSÓB UŻYCIA

stosować codziennie rano i/lub wieczorem. Nałożyć cienką warstwę kremu na oczyszczoną skórę twarzy i ciała, wklepać opuszkami palców. Delikatne rozprowadzenie kremu chroni skórę przed utratą jedności i zapobiega powstawaniu zmarszczek.

Info ze strony producenta http://www.gsk.com.pl/produkty/Dermosan.html

Zmieniony przez - maluda82 w dniu 2007-03-16 22:31:26

danutha ZASŁUŻONY

Wysłana - 16 marca 2007 23:09    Edytuj Cytuj
Konsystencja tego koncentratu z Neutrogeny bardziej do mnie przemawia niz Dermosanu

Neutrogena naprawde robi dobra serie do rak.Zwlaszcza koncentrat. Wystarczy mala ilosc.Tak dobrze natluszcza,ze rano jeszcze czuje kremik na rekach.

Zmieniony przez - danutha w dniu 2007-03-16 23:11:10

Grasik ZASŁUŻONY

Wysłana - 17 marca 2007 02:12    Edytuj Cytuj
Ja z kolei polecam krem z wyciągiem z wiesiołka z serii OEPAROL - kosztuje grosze, a łagodzi podrażnienia, nawilża/natłuszcza i nie pozostawia lepkiej warstwy na dłoniach.

28:06:42:12
That is when the world will end.

malutka_k

Wysłana - 17 marca 2007 13:13    Edytuj Cytuj
moja kuzynka tez tak miała i jak sie okazało twardawy naskórek o zmienionym kolrze miał zwiazek z jej alergia na nabiał i gdy za dzuo go zjadla skora po zawnetrzenej skory dlonirobila sie wlasnie twardsza pozniej sie łuszczyła... ale z tym to trzeba isc do lekarza ...ale moze poprostu sprobuj kremów które poprzednicy wymienili
Specjalista -

danutha ZASŁUŻONY

Wysłana - 17 marca 2007 14:39    Edytuj Cytuj
Malutka ciekawe z ta alergia na nabial.Wspolczuje kuzynce.
Ja bez serow i kefirow zyc nie moge

malutka_k

Wysłana - 17 marca 2007 14:42    Edytuj Cytuj
moze bardziej skaza białkowa...
tak nie ma zbyt ciekawie bo jej dolnie nie wygladaja ładnie...
a jogurtow.twarogow to duzo je wiec jej dlonie sa w gorszym stanmie
Specjalista -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zniszczone dłonie

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.