na pewno kolezanki Ci pomoga i napisza zebys stosował jakies tam kremy ;) ja od siebie dodam ze warto zaopatrzec sie w rekawiczki (jak podciagasz sie na drazku itp.) ja tez miałem to samo co ty taka zgrubiała skóre <yes> gdy chodziłem na siłke i nie nosiłem rekawiczek teraz problem znacznie sie zmniejszył bo i smaruje rece kremem i kupiłem sobie rekawiczki do treningu ;) niewielki wydatek a opłacalny, dłonie w tych miejscach sa coraz lepsze :d pzdr.
"Staraj się dążyć do doskonałości, rób więcej niż możesz, kochaj przyjaciół, mów prawdę, bądź wierny oraz szanuj swojego ojca i matkę. Te zasady pomogą Ci osiągnąć mistrzostwo, uczynią Cię silniejszym, napełnią nadzieją i wskażą Ci drogę ku wielkości." - Joe Weider®
1174079356000
ona1983
Wysłana - 16 marca 2007 22:10
Z kremów do rąk mogę Ci polecić z firmy Neutrogena(bardzo dobre) lub z Garniera (taki czerwony) http://www.bdsklep.pl/product_info.php?products_id=4133 http://www.e-pasaz.pl/x_C_I__P_18212872.html Na noc bardziej nawilżałabym sobie te suche miejsc między palcami jakąś maścią np.Linomag.Czy między palcami nie występuje łuszczenie,zmiana koloru itp?? Można nałożyć też grubszą warstwę kremu i nałożyć bawełniane rękawiczki lub folię(np.taką spożywczą) wtedy krem lepiej się wchłania
www.beksinski.com.pl
Znawca -
1174079455000
O.
Wysłana - 16 marca 2007 22:16
No kolor w tych miejscach jest inny, bardziej czerwony, a już konkretny twardy naskórek to wiadomo, że taki raczej jaśniejszy jest, wtedy to cążkami ciach i nie ma :]
Co do rękawiczek to mam, stosuję przy drążku, ale za cholere nie umiem ściskaczami się posługiwać w rękawiczkach, zawsze zdejmuje.
Kremy kupie, bo co innego można z tym zrobić.
Dzięki za odpowiedzi!
1174079776000
danutha ZASŁUŻONY
Wysłana - 16 marca 2007 22:17
Z Neutrogeny sa swietne.Mam koncentrat do rak.Polecam. Garniera uzywalam i nie bylam zadowolona.
1174079828000
maluda82
Wysłana - 16 marca 2007 22:30
Kup dobry krem (np. Dermosan) i smaruj nim łapki grubszą warstwą na noc Twardy naskórek powinien trochę zmięknąć.
DERMOSAN&reg; krem 40 g Zawiera witaminy A i E. SKŁADNIKI Petrolatum, Water, Sorbitan Sesquioleate, Beeswax, Glycerin, Parfum, Polysorbate 80, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, 2-Bromo-2-Nitropropane-l,3-Diol, BHA.
DZIAŁANIE DERMOSAN&reg; krem odżywia i wzmacnia skórę osłabioną, hamuje proces jej wysuszania, chroni również przed wiatrem i mrozem. Zawiera witaminy A i E niezbędne do prawidłowego wzrostu i rozwoju naskórka oraz zapobiegające jego nadmiernemu rogowaceniu. Specjalnie dobrane składniki umożliwiają natłuszczanie i odżywianie wysuszonej i zmęczonej skóry oraz regenerację naskórka. Obecna w kremie gliceryna działa nawilżająco i zmiękczająco. Skóra staje się aksamitna i miękka w dotyku. DERMOSAN&reg; krem polecany jest do pielęgnacji twarzy i całego ciała, zwłaszcza dla osób, u których naskórek ma skłonność do rogowacenia i łuszczenia się. SPOSÓB UŻYCIA stosować codziennie rano i/lub wieczorem. Nałożyć cienką warstwę kremu na oczyszczoną skórę twarzy i ciała, wklepać opuszkami palców. Delikatne rozprowadzenie kremu chroni skórę przed utratą jedności i zapobiega powstawaniu zmarszczek.
Zmieniony przez - maluda82 w dniu 2007-03-16 22:31:26
1174080653000
danutha ZASŁUŻONY
Wysłana - 16 marca 2007 23:09
Konsystencja tego koncentratu z Neutrogeny bardziej do mnie przemawia niz Dermosanu
Neutrogena naprawde robi dobra serie do rak.Zwlaszcza koncentrat. Wystarczy mala ilosc.Tak dobrze natluszcza,ze rano jeszcze czuje kremik na rekach.
Zmieniony przez - danutha w dniu 2007-03-16 23:11:10
1174082942000
Grasik ZASŁUŻONY
Wysłana - 17 marca 2007 02:12
Ja z kolei polecam krem z wyciągiem z wiesiołka z serii OEPAROL - kosztuje grosze, a łagodzi podrażnienia, nawilża/natłuszcza i nie pozostawia lepkiej warstwy na dłoniach.
28:06:42:12 That is when the world will end.
1174093974000
malutka_k
Wysłana - 17 marca 2007 13:13
moja kuzynka tez tak miała i jak sie okazało twardawy naskórek o zmienionym kolrze miał zwiazek z jej alergia na nabiał i gdy za dzuo go zjadla skora po zawnetrzenej skory dlonirobila sie wlasnie twardsza pozniej sie łuszczyła... ale z tym to trzeba isc do lekarza ...ale moze poprostu sprobuj kremów które poprzednicy wymienili
Specjalista -
1174133599000
danutha ZASŁUŻONY
Wysłana - 17 marca 2007 14:39
Malutka ciekawe z ta alergia na nabial.Wspolczuje kuzynce. Ja bez serow i kefirow zyc nie moge
1174138787000
malutka_k
Wysłana - 17 marca 2007 14:42
moze bardziej skaza białkowa... tak nie ma zbyt ciekawie bo jej dolnie nie wygladaja ładnie... a jogurtow.twarogow to duzo je wiec jej dlonie sa w gorszym stanmie