| Autor |
"Zna ktoś sposób na pieprzyki :>" |
|
|
romario87
|
|
Wysłana - 31 styczeń 2006 19:40 | zgłoś naruszenie regulaminu
Czy wogóle można pozbyć się pieprzyków :> Jezeli tak to w jaki sposób :> nio wyliczając wycinanie... moze sa jakieś maści :>:P:P:P
| |
| |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
SHALALA
|
|
|
|
|
oska5
|
|
jw. i jesli nie chcesz aby powstawały nowe lub zeby powstawalo ich o wieeeeeele mniej to latem jak sie opalasz stosuj kremy z filtrem
przyznaj SOG'a znawcy
|
|
|
|
el nino
|
|
Raczej domowymi sposobami nic nie zdziałasz.
Idź do dermatologa a on Ci wytnie te które chcesz (oraz te które można) bezboleśnie prawie.
|
|
|
|
stripped
|
|
Ale chyba po takim wycinaniu zostaja blizny ? a usuwanie laserowe? podobno po laserowym nie ma blizn | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
el nino
|
|
Nie wiem jak jest po laserowym, ale usuwanie chirurgiczne nie zostawia aż tak bardzo widocznych blizn. Przeciez pieprzyki za duże nie są.
A jakie są koszta usuwania laserowego?
|
|
|
|
malutka_k
|
|
no nie ma ! jezeli pieprzyk ma tendencje cerniakowe to usuna go za darmo pewnie...ale jesli tobie przeszkadzaja to bylby to juz zabieg upiekszajacy i sam sobie musisz placic :Dusuniecei jednego pieprzyka kosztuje ok 100 zl
 | |
przyznaj SOG'a specjaliście
|
|
|
|
JonnyB
|
|
Ja usunąłem miesiąc temu pieprzyk, który miałem na czubku nosa!
Zabieg był darmowy (pieprzyk z tendencją czerniakową), w najlepszym (podobno) gabinecie w Białymstoku. Lekarz użył lasera (nie pamiętam dokładnie ale chyba argonowego). Sam zabieg był bezbolesny i trwał jakieś 4 sek.!! Już po 5. dniach nie było żadnego śladu!
Żałuję tylko, że nie trafiłem do tego gabinetu od razu. Wcześniej inny lekarz wypalał mi to laserem CO2 (karbonowym) i została mi po tamtym zabiegu blizna ( pieprzyk też :-/ ), którą teraz muszę jakoś usunąć. Dlatego radzę najpierw dobrze obadać dostępne gabinety i porządnie skonsultować się z lekarzem :)
Jeszcze słowo o działaniu lasera argonowego(?). Usuwa on przebarwienia w skórze w zasadzie bezinwazyjnie. Duża dawka energii zostaje skierowana na barwnik, w wyniku czego zostaje on dosłownie spalony wewnątrz skóry. Po kilku dniach zostaje wchłonięty i nie ma po nim śladu. Bezpośrednio po zabiegu może występować miejscowe oparzenie (w miejscu barwnika). Wiem że tą samą metodą usuwa się obecnie również tatuaże.
Pozdro
|
|
|
|
dropX
|
|
JonnyB mozesz podac adres tego ganinetu??(tez jestem z bialegostoku) mozna tez prywatnie, czy tylko ze skierowaniem. | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
JonnyB
|
|
Specjalistyczny Ośrodek Dermatologiczny DERMAL, wszystkie informacje i telefon do rejestracji znajdziesz na ich stronie: [www.dermal.pl]
To niepubliczny ZOZ więc nie potrzeba skierowania.
Polecam!
|
|
|
|
Pavlo
|
|
ja mialem usuwane znamiona laserowo z klatki i plecow, niestety wyszlo ze mam sklonnosci do keloidów :/ (przerosniete blizny) blizna to koleczko troszke wieksze niz znamie. niestety jest to droga sprawa
|