Sportowe Forum Dyskusyjne
sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki

∑ temat został odczytany 189 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

SFD - Strona Główna | Odżywianie
Zmiana zdrowego na coś odrobinę gorszego ;)  koksiarz ma problem 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Zmiana zdrowego na coś odrobinę gorszego ;) koksiarz ma problem"   

maczko765
 Wysłana - 8 luty 2010 18:58        | zgłoś naruszenie regulaminu

Siema, bez owijania.
Jest sprawa. Zastanawiam się czy ne wrócić do "normalnego" żarcia tzn. domowe obiadki. Oczywiście bez fast foodów, słodyczy i innych śmieci. Powodów jest kilka a najważniejszy to:
- Wkurza mnie to, że jem ponad 200g słonecznika trochę piersi i warzywka a za pół godziny jestem głodny! Już ten temat poruszałem, ale to takie przypomnienie tylko. Nie chodzi o to, że mi padła motywacja tylko właśnie to wkurzające jest tyle jeść.

Na normalnym żarciu jest łatwiej zaspokoić głód. Moja mam gotuje dosyć zdrowo.

Z obecnego zdrowego żarcia zostawiłbym:
- posiłki około treningowe
- posiłek przed snem

I starałbym się nie spożywać zbyt dużo węgli na noc, ponieważ jestem endo.

Przed zmianą żarcia tylko jeden argument mnie hamuje:
- bardzo boję się otłuszczenia.

Może nie w tej kolejności to piszę, ale muszę wspomnieć, co mnie zmotywowało do tej decyzji:

Również mnie denerwuje to, że raz np. we czwartek patrzę w lustro i mam rozsadzoną ładnie klatę i w ogóle inne partie też, a np w pon. po treningu klaty wygląda o wiele mniejsza! To sprawia wrażenie jakbym stał w miejscu, a nawet się cofał i to strasznie denerwuje i psuje motywację :(.

Ja oczywiście nie zamierzam się poddać i dlatego właśnie chcę się poradzić i dalej zdobywać masę.

Nie wiesz kim być? Bądź sobą!

[s18.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=35968] - kliknij a uszczęśliwisz biednego maczko

przyznaj SOG'a

Mateo 1983
 Wysłana - 8 luty 2010 21:02      [zgłoszenie]

Witam
Moglbys przedstawic jak mialaby wygladac Twoja dieta?

"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
[http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE-t369407.html]
[http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html]

przyznaj SOG'a ekspertowi

maczko765
 Wysłana - 8 luty 2010 21:12      [zgłoszenie]

no normalna dieta "kulturysty" z tym, że domowe żarcie za wyjątkiem posiłków okolo treningowych oraz przed snem

[s18.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=35968] - kliknij a uszczęśliwisz biednego maczko

przyznaj SOG'a

maczko765
 Wysłana - 9 luty 2010 19:06      [zgłoszenie]

hmmmm podbijam

przyznaj SOG'a

s.m.p.a.
ODŻYWIANIE
 Wysłana - 9 luty 2010 19:53      [zgłoszenie]

Mateo ma rację może coś nie gra w twojej diecie może jest zastój bo jest monotonna i mało kaloryczna może głodny jesteś dlatego bo masz mało tłuszczy a spożywasz duże ilości białka które podkrecają twój metabolizm
co do twoich obaw nie spróbujesz nie przekonasz sie

CO JEŚĆ W SZKOLE/ PRACY
[http://www.sfd.pl/%5BART%5D_CO_JE%C5%9A%C4%86_GDY_JESTE%C5%9AMY_W_SZKOLE%2FPRACY_-t525889.html]

maczko765
 Wysłana - 9 luty 2010 23:01      [zgłoszenie]

tzn jesli chodzi o malo kalorycznosc to na pewno nie. Natomiast jesli chodzi o monotonnię to tu jest problem.

No cóż wiadomo ze dobra szama sporo kosztuje i nie mamy tlyko kasy na to wiec dobieram zdrowe i tanie produkty.

np. codziennie 2 moje posiłki są identyczne tj. slonecznik, kapusta pekinska i twarog i tak codziennie na 4 i 5 posiłek.
W innych posiłkach tez to samo ciagle.

Ja myślalem ze od monotonni tlyko psychika szybciej pada a nie ze to ma wplyw na efekty tzn wiedzialem ze jakis tam ma ale nie wiedzialem jak duzy.

No niestety na wiecej nie moge sobie pozwolic po prostu :(

przyznaj SOG'a

s.m.p.a.
ODŻYWIANIE
 Wysłana - 9 luty 2010 23:06      [zgłoszenie]

więc spróbuj jak piszesz njyżej zmienisz pozdr

CO JEŚĆ W SZKOLE/ PRACY
[http://www.sfd.pl/%5BART%5D_CO_JE%C5%9A%C4%86_GDY_JESTE%C5%9AMY_W_SZKOLE%2FPRACY_-t525889.html]

maczko765
 Wysłana - 10 luty 2010 16:48      [zgłoszenie]

ok dziex ale szczerze mowiac to jakos dziewnie bo w ogole mnie nie ciagnie do domowego zarcia xD

przyznaj SOG'a

s.m.p.a.
ODŻYWIANIE
 Wysłana - 10 luty 2010 17:20       [zgłoszenie]

a wcześniej pisałeś że masz dość więc coś jest nie tak pozdr

CO JEŚĆ W SZKOLE/ PRACY

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zmiana zdrowego na coś odrobinę gorszego ;) koksiarz ma problem

<< potrawka z kurczaka / Maślanka - kiedy >>

Podobne: DEKALOG ZDROWEGO ODŻYWIANIA | ~TAJEMNICA ZDROWEGO JEDZENIA: 27 waznych porad ~ ! | Redukcja Problem | ORTOREKSJA-obsesja na punkcie zdrowego żywienia. CO O TYM MYŚLICIE? | Coś zdrowego-Cebula? | Health - teksty na temat zdrowego zywienia z zagranicznych serwisow

Warto przeczytać: carbo odchudzanie | winstrol a stanabol | vega mikolów | brzuszk na lawce rzymskiej | gain bolic 3+1 | trening na motyla | czym iverson | tapety z kulturystami na pulpit | cwiczenia sportowe | music from requiem for a dream by clint mansell | plan na siler | sergio nubret | odzywianie wieczór | dobór suplementów | materazzi | cwiczenia przygotowujace do nauki plywania | przepis na shorme | alri - wtf | skoki narciarskie 2010

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL