| Autor |
"Zmiana zdrowego na coś odrobinę gorszego ;) koksiarz ma problem" |
|
|
maczko765
|
|
Wysłana - 8 luty 2010 18:58 | zgłoś naruszenie regulaminu
Siema, bez owijania.
Jest sprawa. Zastanawiam się czy ne wrócić do "normalnego" żarcia tzn. domowe obiadki. Oczywiście bez fast foodów, słodyczy i innych śmieci. Powodów jest kilka a najważniejszy to:
- Wkurza mnie to, że jem ponad 200g słonecznika trochę piersi i warzywka a za pół godziny jestem głodny! Już ten temat poruszałem, ale to takie przypomnienie tylko. Nie chodzi o to, że mi padła motywacja tylko właśnie to wkurzające jest tyle jeść.
Na normalnym żarciu jest łatwiej zaspokoić głód. Moja mam gotuje dosyć zdrowo.
Z obecnego zdrowego żarcia zostawiłbym:
- posiłki około treningowe
- posiłek przed snem
I starałbym się nie spożywać zbyt dużo węgli na noc, ponieważ jestem endo.
Przed zmianą żarcia tylko jeden argument mnie hamuje:
- bardzo boję się otłuszczenia.
Może nie w tej kolejności to piszę, ale muszę wspomnieć, co mnie zmotywowało do tej decyzji:
Również mnie denerwuje to, że raz np. we czwartek patrzę w lustro i mam rozsadzoną ładnie klatę i w ogóle inne partie też, a np w pon. po treningu klaty wygląda o wiele mniejsza! To sprawia wrażenie jakbym stał w miejscu, a nawet się cofał i to strasznie denerwuje i psuje motywację :(.
Ja oczywiście nie zamierzam się poddać i dlatego właśnie chcę się poradzić i dalej zdobywać masę.
| |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
Mateo 1983
|
|
|
|
|
maczko765
|
|
|
|
|
maczko765
|
|
|
|
|
s.m.p.a.
|
|
ODŻYWIANIE
|
|
|
|
|
maczko765
|
|
tzn jesli chodzi o malo kalorycznosc to na pewno nie. Natomiast jesli chodzi o monotonnię to tu jest problem.
No cóż wiadomo ze dobra szama sporo kosztuje i nie mamy tlyko kasy na to wiec dobieram zdrowe i tanie produkty.
np. codziennie 2 moje posiłki są identyczne tj. slonecznik, kapusta pekinska i twarog i tak codziennie na 4 i 5 posiłek.
W innych posiłkach tez to samo ciagle.
Ja myślalem ze od monotonni tlyko psychika szybciej pada a nie ze to ma wplyw na efekty tzn wiedzialem ze jakis tam ma ale nie wiedzialem jak duzy.
No niestety na wiecej nie moge sobie pozwolic po prostu :(
|
|
|
|
s.m.p.a.
|
|
ODŻYWIANIE
|
|
|