Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Zielona herbata wspomaga produkcję kreatyny?

Koshmaar

Wysłana - 26 sierpnia 2008 10:52    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam, chciałbym aby ktoś potwierdził/zaprzeczył temu

Pamiętam że w jakimś numerze KiF sprzed kilku lat znalazłem rozbudowany 2 stronicowy artykuł (będący tak naprawdę reklamą Olimpu), w którym opisywano szczegółowo sposoby spalania tłuszczu przez organizm, potem jak ten proces jest wspomagany przez zieloną herbatę - nic nowego. Na zakończenie natomiast znalazłem ciekawostkę dla kulturystów, jakoby zielona herbata wspomagała/albo sama zawierała(nie pamiętam dokładnie) śladowe ilości kreatyny... ale takie małe że aby coś odczuć (dostarczyć powiedzmy ten 1g) trzeba wypić dziennie 12 szklanek, co byłoby głupie (choćby ze względu na kofeinę), i z tego względu wymyślono ten suplement.

Wszystkie moje magazyny trafiły do piwnicy więc nie mogę zajrzeć do źródła. Szukałem w necie ale dupa, nigdzie o tym ani słowa. Co o tym myślicie... pamięć mi szwankuje czy jest w tym jakaś prawda?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 26 sierpnia 2008 11:19 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł
Peak - Whey Protein

CENA: 149.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

luk1984

Wysłana - 26 sierpnia 2008 11:19    Edytuj Cytuj
Kreatyna występuje przede wszystkim w produktach pochodzenia zwierzęcego (głównie w mięsie). Jeśli jest w zielonej herbacie, to w ilościach śladowych i te 12 szklanek na bank nie pomoże...tak mi się wydaje

z_o_e

Wysłana - 26 sierpnia 2008 11:47    Edytuj Cytuj
wiesz co, ja jestem fanką herbaty, piję różne, w tym zieloną i zanim zaczynałam pic jakąkolwiek odmianę herbaty to najpierw szukałam o niej informacji, więc o zielonej naczytałam się również i nie kojarzę nic na temat jej związku z kreatyną

jedynie jej lecznicze właściwości - wszystkich chyba nie muszę tu opisywać - podobno działa na akumulowanie witamin w organizmie, ale nie wyczytałam nic kompletnie o jej rzekomym wpływie na inne związki organiczne, które organizm w odróżnieniu od witamin wytwarza sam

Koshmaar

Wysłana - 26 sierpnia 2008 11:54    Edytuj Cytuj
No wiecie, organizm sam wytwarza trochę kreatyny, a zielona herbatka mogłaby mu jakoś w tym pomóc. W każdym razie na razie wychodzi że nic takiego nie ma. Ktoś jeszcze coś wie?

luk1984

Wysłana - 26 sierpnia 2008 11:56    Edytuj Cytuj
Google nie zwraca wyników, ani po PL ani in ENG, a jeśli Google nic o tym nie wie, tzn. że to nie istnieje

Zmieniony przez - luk1984 w dniu 2008-08-26 11:57:21

z_o_e

Wysłana - 26 sierpnia 2008 12:04    Edytuj Cytuj
no właśnie Koshmaar organizm kreatynę wytwarza sam
a zielona herbata pomaga organizmowi kumulować związki organiczne, których organizm sam nie wytwarza, tylko które mu dostarczasz np witaminy
czyli teoretycznie na kreatynę nie wpływa

poza tym zgadzam się z przedmówca...skro google nic o tym nie wiedzą to takie coś nie istnieje

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zielona herbata wspomaga produkcję kreatyny?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.