Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1056 razy
słowa kluczowe: zespół  gilberta 
Autor

Zespół Gilberta

lump13

Wysłana - 27 grudnia 2007 00:50    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Pytanie mam do Was takie. Spotkaliście się może kiedyś z zagadnieniem choroby o nazwie zespół Gilberta (uwarunkowana genetycznie choroba metaboliczna, związana z zaburzeniem metabolizmu bilirubiny w wątrobie) i jej wpływu na ćwiczenia na siłowni?
Czy w ogóle można ćwiczyć jeżeli jest się na to chorym? Jeżeli tak to na ile muszą to być ćwiczenia "rekreacyjne" a na ile można poćwiczyć "mocniej"?
Czy dozwolona jest wtedy jakakolwiek suplementacja?

Pytam bo wiecie jak to często jest z lekarzami... "dobrze by było", "przydałoby się"... Może ktoś z Was miał styczność z jakimś dobrym fachowcem w tej dziedzinie (lub sam nim jest)?

Z góry dzięki za wszelkie informacje.

Some day, and that day may never come, I will call upon you to do a service for me.
But uh, until that day, accept this justice as a gift...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 27 grudnia 2007 01:47 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł

sprawdź pozostałe odżywki ,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Durtalion

Wysłana - 27 grudnia 2007 01:47    Edytuj Cytuj
Ja osobiscie mam ten zespol Wykryli ja jak bylem w szpitalu i lekarka nic nie mowila o tym czego nie moge robic nie bylo zadnych zakazow i jakas specjalna dieta, wiec raczej mozesz spokojnie cwiczyc na silowni. A co do suplemencji to neiwiem dokladnie. Bo zespol gilberta jest zwiazany z watroba. Pogogluj torche napewno znajdziesz cos na ten temat :)
Mnie tylko w****ia to ze jak sie denerwoje to oczy mi sie zolte robia xD U niektorych to skora czasem...(''); Dobrze ze malo ludzi wie o tym zespole...
Mysle ze spokojnie mzoesz wszystko robic ;]

Durtalion

Wysłana - 27 grudnia 2007 02:02    Edytuj Cytuj
Pewnie brales informacje z wiki. Faktycznie jest napsiane ze...
Czynniki wyzwalające żółtaczkę:

* wysiłek fizyczny
* stres
* głodzenie
* alkohol
* gorączka
* okres przedmiesiączkowy
U mnie to glownie wysilek i stres
Jak narazie nie mam objawow zoltaczki, a cwicze i zyje w "napieciu".

Durtalion

Wysłana - 27 grudnia 2007 02:05    Edytuj Cytuj

lump13

Wysłana - 27 grudnia 2007 10:02    Edytuj  Cytuj
Dzięki wielkie za info! Prawda jest taka, że ja akurat tego nie mam tylko mój kolega no i poprosił mnie o wklejenie takiego tematu.
Nie wiem dokładnie i nie chcę mieszać ale podczas badania zawartości "czegoś ta" w wątrobie przy dopuszczalnym wyniku ~20 milimoli w komórce gość ma około 130 Wesoło w każdym razie nie jest.

Some day, and that day may never come, I will call upon you to do a service for me.
But uh, until that day, accept this justice as a gift...

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.