Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Zerwane ścięgno ( prostownik) w środkowym palcu lewej dłoni

Davies

Wysłana - 21 marca 2006 12:22    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Mam prośbe o poradę.
Mama zerwała ścięgno ( prostownik) w środkowym palcu lewej ręki. Palec nie prostuje się całkowicie, po cześci jest bezwładny. Ma założony opatrunek gipsowy, na zmianęstosuje specnalną pastikową opaskę utrzymującą palec wyprostowany. Nie stosuje żadnych maści, lekarz nic nie przepisł.
Moje pytanie brzmi- czym wspomóc rehabilitację palca?
Jakie maści przeciw zapalne, bardziej konkretne leki?
Bardzo prosze o pomoc!!!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 21 marca 2006 22:58 
W większości przypadków polecamy:

Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł
Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Boofi

Wysłana - 21 marca 2006 22:58    Edytuj Cytuj
niczym - sam sobie poradzi jesli diagnoza prawidłowa i nei trzeba ingerowac chirurgicznie
gdybyś poszukał na forum to byś dawno znalazł odpowiedź

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

ade

Wysłana - 24 marca 2006 22:39    Edytuj Cytuj
mój znajomy ma dokładnie to samo. chodzi na rehabilitację ręki, żeby mu wyprostować ten palec. a potem będą go operować. nic nie wiem żeby stosował jakieś maści, i szczerze mówiąc nie sądzę żeby w takim przypadku były one pomocne.

Jagna75

Wysłana - 29 marca 2006 08:41    Edytuj Cytuj
Jeżeli ma zerwane ścięgno to to kwalifikuje się do zabiegu operacyjnego.Trzeba znależć dobrego ortopedę, który zajmuje się chirurgią ręki bo nie jest to prosty zabieg

eweeelina

Wysłana - 01 stycznia 2009 18:55    Edytuj Cytuj
hej. ja mam zerwane sciegno w 4 palcu reki prawej. bylam u chirurga i kazal mi chodzic na cwiczenia lasery itp. poszlam do innego chirurga . on mi powiedzial ze mam zerwane sciegno. ten pierwszy nie wiedzial co to. i musze jechac do torunia na operacje.;(.
mam nadzieje ze bedzie dobrze.. i ze nie bedzie bolalo.
pzdr

Spike66

Wysłana - 31 października 2009 09:37    Edytuj Cytuj
To ja nie wiem gdzie wy się leczycie jak lekarz każe wam z zerwanym ścięgnem jeszcze jakieś ćwiczenia wykonywać

bart-j

Wysłana - 31 października 2009 17:06    Edytuj Cytuj
szyna Stacka , kupisz w kazdym sklepie z zaopatrzeniem ortopedycznym , lepsze i wygodniejsze od gipsu , po zakonczeniu okresu unieruchomienia powoliu sam sobie pracuj nad stopniowym przywracaniem ruchu i siły , bedzie ok

GO HARD OR GO HOME

patrycjaNM

Wysłana - 10 lutego 2010 21:25    Edytuj Cytuj
Też zerwałam w styczniu ścięgno prostownika 4 palca prawej dłoni. 20 lutego minie 6 zalecanych tygodni w szynie gipsowej za którą w zamian po ściągnieciu szwów dostałam 'niby' wygodniejsze unieruchomienie tylko na jeden palec z którego korzystam jedynie w domu bo jest mi wygodniej wykonywać nietóre czynności. Ścięgno zerwałam na dłoni przy kostce :( 21 lutego mam ściągnąć szynę i zacząć ruszać palcem, czasem z ciekawości sprawdzam czy go w ogole zginam.. mam nadzieje, że ręka dojdzie do sprawności.. jak narazie czarno to widze :(

~ patrycja

matys1984

Wysłana - 10 marca 2010 20:36    Edytuj Cytuj
ja mialem uszkodzone prostowniki 3 palcow. Wlasnie jestem po operacji bo to jedyna mozliwosc powrotu do pelni zdrowia. Operacje mialem w jednym z najlepszych szpitali oddzial chirurgi i transplantacji reki w Trzebnicy.Najlepsi chirurdzy odnosnie reki. POLECAM . W razie pytan chetnie odpowiem. matyssiwak@wp.pl

patrycjaNM

Wysłana - 13 marca 2010 11:54    Edytuj Cytuj
a moja ręka na szczęście wróciła chyba do całkowitej sprawności, został ślad i blizny po szyciach :P czasem pobolewa, ale żadko :P

~ patrycja

matys1984

Wysłana - 15 marca 2010 14:34    Edytuj Cytuj
a kiedy mialas operacje i gdzie

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zerwane ścięgno ( prostownik) w środkowym palcu lewej dłoni

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.