SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Zerowe libido - wyniki badań

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 858

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 359 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2837
Witam,

Co prawda dodałem ten temat już w dziale zdrowie ale myśle że w dziale doping mogą znaleźć sie dobrzy spece od wyników hormonalnych wiec wrzuce jeszcze tutaj.
Na wstępie dodam że nie brałem sterydów.

Od od kilku miesięcy borykam się z problemem zerowego libido.Problem wystąpił nagle, praktycznie z dnia na dzień. Tak się składa że ok 1,5roku temu kiedy wszystko było ok (nawet bardzo ok) zrobiłem badania hormonalne. Wyniki poniżej

Wiek 24 lata (libido bardzo wysokie)

TSH 1,71 norma 0,27-4,20
FT3 5,42 norma 3,90-6,70
FT4 18,83 norma 11,5-21,0
FSH 3,7 norma 1,5-12,5
LH 5,7 norma 1,7-8,6
Prolaktyna 91 norma 85-390
DHEA 294 norma 160-449
Testosteron 20,3 norma 9,9-27
Estradiol 25 norma 27-52
SHBG 47,9 norma 14,5-48,4
FTI wolny teść 42,35% norma 33,8 -106


Wiek 26 lat (libido zerowe)

TSH 2,63 norma 0,27-4,20
FT3 4,89 norma 3,90-6,70
FT4 16,82 norma 11,5-21,0
FSH 3,3 norma 1,5-12,5
LH 2,0 norma 1,7-8,6
Prolaktyna 192 norma 85-390
DHEA 329 norma 160-449
Testosteron 17 norma 9,9-27
Estradiol 14 norma 27-52
SHBG 51,5 norma 14,5-48,4
FTI -wolny test 32,98% norma 33,8 -106

Byłem u endokrynologa. Zapisał mi Proviron 50mg ed i DHEA 20mg ed, biorę ok tydzień i narazie efektów kompletnie nie ma żadnych...
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14784 Napisanych postów 235813 Wiek 42 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1141084
może być od niskiego estro

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-treningirafal@gmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 359 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2837
Czym to może być spowodowane i jak go podnieść?
Jak to możliwe że z dnia na dzień straciłem całkowicie popęd? Przed tą całą akcją seks codziennie + trzepanie a teraz seks 1 raz w tygodniu to max...jestem załamany
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14784 Napisanych postów 235813 Wiek 42 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1141084
wrzuć ankiete działu
biłeś jakieś saa?

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-treningirafal@gmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 359 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2837
1. WIEK: 26
2. WAGA: 82
3. WZROST: 178
4. WYMIARY:
-biceps: 40
-klatka: 110
-udo: 64
-talia: 85
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 4lata
6. DIETA: ok 3000 kcal
-białko: 2-3
-węglowodany: 4-5
-tłuszcz: 1
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: nigdy nie brałem sterdyów
8. TRENING: 3 razy w tygodniu, split
9. CEL CYKLU:
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA:
11. POZIOM BF%: 15%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): mieszaniec
13. STAN ZDROWIA: bdb
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: nie łysieje
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 100x3
-martwy ciąg: 150x3
-przysiad: 110x3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 35 Napisanych postów 324 Wiek 23 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 23313
Jak nic nie brałeś to spokojnie, wszystko wróci do normy narazie słuchaj lekarza a tu ci też chłopaki pomogą.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1450 Napisanych postów 10214 Wiek 47 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 84025
Proviron przy niskim estrogenie może go jeszcze zmniejszyć, niby tylko trzyma estrogen w ryzach, natomiast są badania że u niektórych osób nieznacznie , obniża poziom estradiolu.
Lepszym wyjściem po badaniach przy tak niskim estrogenie byłby,, undestor'' >

Jeszcze jedna uwaga poziom SHBG powyżej widełek co też nie pomaga w zaburzeniach seksualnych.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 359 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2837
Ale akurat SHBG w porównaniu do poprzedniego badania na podobnym poziomie a wtedy libido było bardzo wysokie...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MarcelQ Instruktor SFD
Ekspert
Szacuny 325 Napisanych postów 20047 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 165462
W wieku 24 i 26 lat partnerka ta sama ? moze sie po prostu przejadła Tobie hehhe, a serio to czesto kwestia psychiki bardziej niz hormonów

" I pamietaj szacunek to wszystko "

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 101 Napisanych postów 1209 Wiek 32 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 44171
w porównaniu do wczesniejszych badan teraz masz 2x krotnie wyzsza prolaktyne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 359 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2837
Od wielu lat lecze się na nerwice. Może to jakieś nowe symptomy...aczkolwiek choruje już wiele lat a wcześniej w tych sprawach było akurat bardzo dobrze...
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy sterydy anaboliczno-androgenne niszczą serce?

Następny temat

Propionat, metka