| Autor |
"Zatoki problemy od paru lat" |
|
|
ZORRO44
|
|
Wysłana - 18 sierpień 2009 15:31 | zgłoś naruszenie regulaminu
witam. moja historia z zatokami zaczela sie w 2005r. wowczas po kapieli nad jeziorem nastepnego dnia zaczela mnie bolec prawa zatoka przynosowa,lekarz zapisal amoksyluine i krople-pomoglo. w grudniu problem powrocil,znowu antybiotyk i krotkotrwala poprawa. w 2007r w maju znowu antybiotyk i nastepnie punkcja,po zabiegu poczulem wielka ulge(okazalo sie ze mialem torbiel na prawej zatoce przynosowej)w styczniu 2008r problem z zatokami znowu zaczal powracac. lekkie owianie i znowu bol,wizyta u lekarza i znowu antybiotyk i chwilowa ulga.co lekarz to antybiotyk az w koncu przestalem brac te antybiotyki. od tygodnia zaczela znowu bolec mnie ta sama zatoka.bol promieniuje az do oka i mam takie uczucie ze oko mialo by mi wypasc i cisnienie w nim czuje.spuchnieta jest takze prawa strona pod okiem. nie wiem juz co mam robic:(
| |
| |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
nikepro
|
|
zatoki mają to do siebie że jak sie je raz przeziębi to lubią powracać;/ musisz tez starać sie bardziej dbać o siebie.
a na chwile obecną polecam Jonoforeze z NaCl albo też jest taki bardzo fajny żel na zatoki właśnie do jonoforezy tyle że zapomniałem nazwy. w Takiej grubszej plastikowej butelce z niebieska nalepka napewno.
Bardzo wielu osobom to pomaga.
Powiedz lekarzowi niech Ci przepisze to bedzesz miał za darmo, a jeśli będą długie kolejki to idź prywatnie. Jeden zabieg jonoforezy to koszt około 7 zł. | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
romek126
|
|
Jakbyś miał możliwość wyjazdu do np. Rymanowa Zdr. Ja byłem przez weekend i dopiero tam otworzyła mi się lewa zatoka od wielu lat pierwszy raz. Też miałem punkcje nawet u profesora otolaryngologa i pomogło może na miesiąc. W Rymanowie pospacerowałem popiłem trochę wód zdrojowych trochę nabrałem w butelki do domu i popijałem. Już ze dwa miechy oddycham na obie zatoki. Spróbuję jeszcze tej jonoferezy co piszesz, obiecujące. Bo jeszcze katar mi troszkę mimo wszystko schodzi. Albo znowu Rymanów Podkarpackie. Z Krakowa nie mam tak strasznie daleko. | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
kradam
|
|
|
|
|
ZORRO44
|
|
pod koniec miesiaca mam umowiona wizyte u laryngologa. narazie od wczoraj biore antybiotyk. punkcji juz nie chce:(zbyt nie przyjemne uczucie a efekt krotkotrwały | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
zozol75
|
|
Hej Ja mialam problemy z zatokami od podstawowki, punkcja, wiecznie antybiotyki i choroba. Teraz jestem po operacji przegrody nosowej i udroznieniu nosa. Czuje sie bardzo dobrze i polecam jak Wam zatoki daja do wiwatu to jest dobre rozwiazanie. pozDrawiaM | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
romek126
|
|
Tylko najpierw trzeba by jednak jak kradam pisze endoskopem sprawdzić czy to wina przegrody. Bo również może jakiś szczep gronkowca być tu powodem. | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
zozol75
|
|
Masz racje. Ja mialam przed operacja dwie wizyty u laryngologa i wlasnie sprawdzenie endoskopem. Mnie lekarze wczesniej namawiali na operacje, jakies 2 lata temu. Balam sie wtedy ale teraz jest duo lepiej pozDrawaM | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
kiero85
|
|
Tez mam problem z zatokami mnóstwo antybiotyków i ciągle nawroty. Dopiero rehabilitacja pomogła magnetronic i lampa sollux i dziękować już 2 lata mam spokój | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
zozol75
|
|
|
|
|
nikepro
|
|
fizykoterapia dobra sprawa, i co najwazniejsze bezbolesna i niedroga. Bo zabiegi wahają sie w granicach 5-15 zł. Także grosze wychodzą.
oczywiscie nie jest z góry powiedziane że każdemu pomogą | |
przyznaj SOG'a
|
|