Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat został odczytany 35503 razy
słowa kluczowe: zastrzał 
Autor

Zastrzał

Jonin_Shadow

Wysłana - 19 sierpnia 2005 23:58    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Niestety zrobił mi się zastrzał na paluchu lewej stopy. Mialem nadzieje, ze to samo przejdzie, ale niestety juz mnie boli 3 tygodnie. O usuwaniu nawet nie mysle ^.^. Czy są jakieś inne metody pozbycia się tej dolegliwości ?

- "Przeniewiercą jest, kto porzuca towarzyszy, gdy ciemności zastępują drogę."

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 20 sierpnia 2005 11:30 
W większości przypadków polecamy:

APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

AnarchistA

Wysłana - 20 sierpnia 2005 11:30    Edytuj Cytuj
ja jak miałem zastrzał to stosowałem sprawdzoną metode, gorąca woda zagotowana,potem wrzucasz kawałki mydła najlepiej szarego(ale zwykłe też może być) i maczasz palec w tej wodzie, najlepiej jak najdłużej

If you want f*** for funny f*** yourself and save the money

Boofi

Wysłana - 20 sierpnia 2005 12:16    Edytuj Cytuj
po pierwsze zastrzał czy zanokcica
po 2 najbardziej polecam wizytę u chirurga - 5 minut zabiegu w znieczuleniu miejscowym
jeśli chcesz sie pozbyć zachowawczo to najlepiej nie ruszaj tego za bardzo , trzymaj nogę wciąż na powietrzu (bez skarpetki i buta)
mozna smarowac raczej maścią ichtiolową , przemywac rivanolem , jodyna , povidonem (co prawda kolega podał "ludową metodę" - jednaj ja bym jej nie stosował ze względu na podwyższoną temperature którą lubią bakterie

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

mandarek

Wysłana - 21 sierpnia 2005 11:40    Edytuj Cytuj
Jak miałem wrastający paznokieć u nogi, to też kombinowałem z ichtiolem ok 3 tyg.I to był mój największy błąd.Doprowadźiłem do takiego stanu, że jak poszedłem do chirurga to "na żywca" roztworem azotanu srebra wypalił mi kawałek skóry.Ból był przeokrutny.
Ostatnio jak miałem coś takiego to stosowałem wyłącznie okłady z roztworu sody oczyszczonej na noc i na dzień, i po 2 tyg. po stanie zapalnym nie było śladu.

Boofi

Wysłana - 21 sierpnia 2005 12:14    Edytuj Cytuj
tylko że ichtiol można w takim wypadku jak najbardziej stosować ... i t nie jest kombinowanie

najlepiej zostawć ,nie ruszac paznokcia , nie dłubac nie obcinać , mieć odkryte - może przejdzie samo ; jak sie zacznei powiększać - zneiczulenie i nacięcie

a co do lekarza i bólu - cos takiego w XXI wieku nei powinno miec miejsca - to nie średniowiecze !!!!!! nei wiem co to był za lekarz ...

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

Jonin_Shadow

Wysłana - 21 sierpnia 2005 13:27    Edytuj Cytuj
Wielkie dzieki za wszystkie odpowiedzi.
Zacząłem psikać kilka razy dziennie Oxycortem i powoli sie poprawia.

Boofi

Wysłana - 21 sierpnia 2005 15:35    Edytuj Cytuj
osobiście bym oxycortu nie zalecał
jesli antybiotyk w nim zawarty nie bedzie działał na bakterie powodujące stan i niebedzie przechodził przez skórę w dostatecznie duzej dawce to niestety kortykosteryd zawarty moze nasilić proces , czasami doprowadzić może nawet do amputacji palucha ...

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge

Ekspert -

Jonin_Shadow

Wysłana - 21 sierpnia 2005 16:42    Edytuj Cytuj

yyy to lepiej go odstawie .. ^.^

Boofi

Wysłana - 21 sierpnia 2005 18:45    Edytuj Cytuj
po prostu róznie bywa z takimi połączeniami
najlepiej jak poleci lekarz - który za to odpowiada
ale spoko - jak jest lepiej możesz stosować , ale też stosuj się do rad (odkryty palec !! )

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge

Ekspert -

GallAnonim

Wysłana - 24 sierpnia 2005 01:48    Edytuj Cytuj
Sredniowiecze? To jeszcze nie wiesz co mowisz. Mialem takich lekarzy...Na szczescie sa i porzadni.
Pomijam fakt, ze za pierwszym razem wyszedlem od chirurga, mimo, ze ledwo juz chodzilem, bo bylo zwyczajnie brudno. Rozumiem, ze kozetka to podstawa, ale w katach na podlodze tez mozna czasem posprzatac....
Kolejne podejscie- facet zrobil mi zabieg. Praktycznie wszystko czulem. Dostalem kilka zastrzykow, ale byl przeogromny stan zapalny. Teraz juz wiem, ze nalezalo goscia opieprzyc...Potem jeszcze kazal mi szybko ubrac buty, przepisal ketonal forte i powiedzial, ze mam chodzic normalnie i nie wydziwiac. W domu lezalem na lozku z noga do gory i przykladalem mrozone truskawki... A ketonal na poczatku niewiele dawal.
Niestety problem powrocil mimo przeroznych zabiegow. Wtedy poszedlem do kolejnego chirurga, ale odeslal mnie z kwitkiem. Powiedzial- najpierw antybiotyk, likwidujemy stan zapalny a potem usuwamy. Sam zabieg bezbolesny, potem ta sama historia. Ten lekarz, gdy dowiedzial sie o pierwszym zabiegu tylko popukal sie w glowe.
Obecnie problem powraca. Jakies tendencje ewidentnie mam. Specjalnie dobrane buty, zabiegi, moczenia, wszsytko g... daje. Zawsze prawidlowo obcinalem. Chirurg mowil cos o budowie palca. Rzeczywiscie to moze byc problem.

Nie ma ludzi nieomylnych...

Boofi

Wysłana - 25 sierpnia 2005 02:01    Edytuj Cytuj
jesli występuje stan zapalny to trudniej się zneiczula
wg mnie - mozna robić i bez antybiotyków

znajomy mi kiedyś robił bardziej swoja metoda - 2 dziury w paznokciu , jakieś szwy i nacięcie i przeszło

obecnie sam wyczuwam kiedy się coś zaczyna dziać ; zostawiam w spokoju , wietrzę , i samo przechodzi

ps . to masz tam jakiś średniowiecznych felczerów ....

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge

Ekspert -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zastrzał

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.