Witam trenuje muay thai krótko dopiero 3 miesiace, ale chciałbym sie zapytac, bo ja rozumiem tradycja itp pasja ale sama pasja sie nie zyje potrzeba pieniedzy, no wiec ile taki zawodnik MT zarabia? czy w ogole cos zarabia, taki zawodowy, sredniej klasy nie za slaby nie za dobry?
Druga sprawa, czy nie lepiej trenowac boks? da sie w ogole wybic czy nie?
To jest najlepsze ledwo gość zaczyna ćwiczyć a już ile na zawodowym ringu dostanie Jak chcesz mieć kasę to idź na boks, może jak się spiszesz to zarobisz
Napisalem ze nie chce juz zarabiac tylko sie pytam w czym jest przyszlosc, podoba mi sie muay thai ale czytalem ze malo zawodnicy zarabiaja, ze po zaplaceniu roznych rzeczy zostaje im 1000 zl na zycie.
a o zarabianiu chodzi mi o tym ze ja bede wystepowal.
więc sie pytam czy w takim muay thai da sie zarobic ?
i odnosnie boksu czy da sie wybic w tych czasach? i jak juz to jaki klub w lodzi polecacie?
1261349187000
OloKK www.olokk.pl
Wysłana - 21 grudnia 2009 00:15
To wszystko zależy. Nie znam zawodnika, który utrzymywałby się tylko z walk, to nie USA
OLIMP ENG-PL TRANSLATOR: 2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie
zalezy od czego? czyli w polsce nie da sie zarobic tych 5 tysiecy za walke? ;p bo trener mi mowil ze w zawodostwie to jest tak ze w poslce za walke mozna dostac te 3000-5000 zl a za granica nawet 3000-5000 euro to prawda?
Czyli w polsce nie da sie nic zarobic na walkach? to mam przez to rozumiec? Nie zeby mnie to demotywowalo w treningach tylko poprostu chcialbym wiedziec czy da sie z tego wyzyc czy nie :)
1261351734000
4rScorpion SPAMER
Wysłana - 21 grudnia 2009 00:31
Z samych walk wątpie żebyś wyżył chyba że to by były naprawdę konkretne walki, a do tego nieliczni dochodzą. Prędzej w boksie zarobisz.
goście na poziomie mistrzowskim ponoć biorą 3-5 tys Funtów w UK za występ, czyli że gówniana kasa bo nie walczysz codziennie, poza tym treningi, dojazdy na zawody i nocleg, dieta itp też kosztują
GET RICH OR DIE TRYING!
1261351949000
OloKK www.olokk.pl
Wysłana - 21 grudnia 2009 00:34
Dlatego mało kto traktuje to na tyle poważnie by się utrzymywać tylko z tego. Zazwyczaj zawodnicy mają też inne źródło dochodu, pracują na etacie, mają firmy, prowadzą treningi. Wygrane z walk to bonus a walczy się z pasji.
OLIMP ENG-PL TRANSLATOR: 2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie