Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1336 razy
Autor

Zapchany nos. KATASTROFA!

max2101

Wysłana - 31 stycznia 2010 22:44    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam. Wiem, że temat był poruszany już wielokrotnie ale chciałem żebyście odnieśli się idealnie do mojego przypadku.

Mam jak już napisałem w temacie zapchany nos. Mam to od kiedy pamiętam. Nie mam kataru po prostu jest zapchany. Oddycham tylko i wyłącznie z otwartymi ustami. Ulgę czuję kiedy biorę Otrivin do nosa. Nos się udrażnia i jest ok, ale kiedy przestaje działać wszystko wraca. Zapchany nos. Czuję się fatalnie kiedy leżę z dziewczyną i próbuję oddychać przez nos KATASTROFA!! Słychać jak powietrze przedziera się przez zapchany nos. Nie mogę używać ciągle Otrivinu. Rok temu miałem operowaną przegrodę, operacja miała mi pomóc ale nic z tego. Przegroda prosta a nos dalej zapchany. Dodam, że nie jestem uczulony. Wizyty u laryngologa były nie raz i żadnego polipa nie ma. CO wy na to?

Flight or die

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 31 stycznia 2010 23:09 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

demien

Wysłana - 31 stycznia 2010 23:09    Edytuj Cytuj
co ja na to, koooorwa nie wiem bo ja mam to samo cholerstwo już od 6 lat i już myślałem że sie z tym uporałem ale problem powraca w każdą zimę. I cały czas jechane na kroplach do nosa, porażka :/ a panie i panowie laryngolodzy niech całują mi dupę konowały jedne. Spróbuj czegoś takiego kolego, moja rada. Ogranicz maksymalnie ten otrivin, zacznij stosować codziennie sól fizjologiczną (na leżąco zakrapiaj z głową odchyloną do tyłu) do tego leć po recepte, kup sobie lek o nazwie Flixonase. Po tygodniu stosowania powinieneś już dawać sobie radę z oddychaniem bez użycia kropli do nosa. Do tego zakup sobie coś co niewątpliwie też pomaga, olej z wątroby rekina, najlepiej BioMarine 570 albo tańsze zamienniki np iskial. Sauna parowa raz na jakiś czas, też polecam. Jeszcze jedno, sól fizjoloficzną stosuj dość długo.

demien

Wysłana - 31 stycznia 2010 23:12    Edytuj Cytuj
odrazu mówię że jest to taka mojego pomysłu kuracja, która pomogła mi kiedyś na bardzo długi czas. Teraz problem znów powrócił i chyba będe ją musiał powtórzyć bo żyć sie nie da.

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 03 lutego 2010 13:10    Edytuj Cytuj
Spróbuj Marimer.
Nos zapchany czy jakaś flegma itp... siedzi?

doping & zdrowie
Ekspert -

Sarcina

Wysłana - 03 lutego 2010 14:35    Edytuj Cytuj
Miałam tak samo jeszcze z 4 lata temu;] całe dzieciństwo męczyłam się z wiecznie zatkanym nosem. Nic nie pomagało, aż... lekarz pulmonolog przepisał mi FLIXONASE.
Nie sądziłam, że mi to pomoże. Dolegliwości od 4 lat nie powróciły:)

piter_wwy

Wysłana - 03 lutego 2010 16:35    Edytuj Cytuj
Ja to bym sprawdził najpierw czy to nie jest jakaś alergia np. powiedzieć lekarzowi żeby przepisał jakiś lek przeciwhistaminowy i zobaczyć czy pomaga.Jeśli nie pomoże zrobić tomografie zatok i zobaczyć jak to tam wygląda,i jak to przewlekłe zapalnie to trza będzie pewnie zrobić operacje bo leki nic nie pomogą .Do pielęgnacji nosa dobry jest Sterimar(fizjologiczny roztwór wody morskiej),no i jakiś steryd do nosa też może pomóc.pozdro

max2101

Wysłana - 03 lutego 2010 18:06    Edytuj Cytuj
Nie ma flegmy. Po prostu zapchany. Jak by było coś napuchnięte w środku i zatykało. Alergia to nie jest.

Flight or die

THUG_NWK

Wysłana - 03 lutego 2010 19:54    Edytuj Cytuj
Może to być problem z zatokami. Chorowałeś w ogóle na zatoki? Ostre zapalenie zatok albo coś takiego? Może spróbuj tzw. Parówek. Fajnie rozrzedza to wszystko co tam siedzi. Po prostu do miski wsypuje mięty , rumianku , szałwii i jeszcze jakiegoś zioła i do tego dolewasz Olejku Eukaliptusowego. Zalewasz wszystko gorącą wodą , kładziesz ręcznik na głowie i wdychasz przez ok. 10 min tą parę z miski. Może Ci to tam przepcha.

Po paru wpadkach nawet najgorszy może stać się najlepszym.

demien

Wysłana - 04 lutego 2010 09:36    Edytuj Cytuj
dupa tam, zrób wszystko tak jak ja ci napisałem. Gwarantuje że będziesz miał z głowy problem

kmicin

Wysłana - 14 czerwca 2011 22:24    Edytuj Cytuj
Mam to samo teraz mialem jeszcze przegrode operowana ale to nic nie dalo. Diemen powiedz mi skad dostales recepte na te lekarstwo prosiles o nia? czy lekarz ci to poleci?? jak to dziala po tym lekarstwie ten katar kroty tam zalegal, zapchany nos to on wyciekl i juz ulga od tak? czy to jakos dlugotrwaly proces tego?

Ashardon

Wysłana - 14 czerwca 2011 23:03    Edytuj Cytuj
.

Zmieniony przez - Ashardon w dniu 2011-06-14 23:03:32

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zapchany nos. KATASTROFA!

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.