Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Zapalenie kaletki /ropa - antybiotyk

oliwierm

Wysłana - 03 maja 2007 20:10    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

witam, mój problem dotyczy zdiagnozowanego zapalenia kaletki w łokciu.
Sportem zajmuje się wyczynowo, jednak w dniach kiedy nastąpił problem absolutnie nie trenowałem także dziwi mnie skąd mogło do tego dojść.
Ręka napuchła cała, na łokciu pojawiły się czerwone wypustki bardzo bolesne uniemożliwiające sen przez 2 dni!.
skorzystałem z komsultacji prywatnej chururg zdiagnozował jw. do tego zakażenie, ropę w łokciu - koniecznoiść punkcji lub założenia drenów i obserwację w szpitalu. Dostałem skierowanie do natychamitowego zgloszenia się na ostry duzyr.
na miejscu, przeswietleine i wizyta uy ortpedyy - jedenak jego uwagi skonczyly się na zapaleniu kaletki - zapisaniu do okladów rivanolu i zapisaniu antybiotyku "Doxycyclinum" - I Stąd moje pytanie moi mili. Bo mialem wrazenie ze ten chirurg nie chcial zabardzo się tym zajmować.
Czy ten antybiotyk na pewno jest na tego typu zapalenie ? Z tego co pamietam zupelnie pwoiazany z zakazeniami drog oddechowych itp.
pozdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 03 maja 2007 21:16 
W większości przypadków polecamy:

PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 03 maja 2007 21:16    Edytuj Cytuj
Doxycycline stosuje się również w zakażenich/zapaleniach tkanek miękkich. Zapalenie kaletki jest jednym z przykładów tychże zapaleń.

Dla pewności możesz równie dobrze skonsultować diagnozę z innym lekarzem.

doping & zdrowie
Ekspert -

danutha ZASŁUŻONY

Wysłana - 04 maja 2007 13:51    Edytuj Cytuj
Antybiotykow nie uzywa sie 'na organ',tylko 'na dane bakterie'.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zapalenie kaletki /ropa - antybiotyk

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.