logo
zamknij zamknij

Zaniżony testosteron.

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2638

0 5 0
napisał(a)
Pat91
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 29 Wiek 2016 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 116
Witam, mam 25 lat, niedawno byłem u urologa bo chciałem się dowiedzieć co jest ze mną nie tak. Potrafię mieć zaburzenia erekcji po kilka dni pod rząd nawet. Jednym słowem flak, jest dwa razy mniejszy w stanie spoczynku niż normalnie kiedy mam dobry dzień i problemów z erekcją nie ma żadnych. Pobadał trochę, zasugerował wizytę u seksuologa, ewentualnie badania hormonów. Psychicznie czułem się dobrze więc postanowiłem zrobić te drugie. Poza teściem zbadałem między innymi cholesterol, tarczycę, kreatyninę, morfologia była i coś jeszcze, nie pamiętam dokładnie już co ale sporo tego było w każdym razie.

Jak zaprezentowały się wyniki?

Wszystko w normie poza... Teściem. Wynik: 2.34 ng/ml (norma u dorosłych według tych badań to 2.80 - 8.80) a ja mam przecież 25 lat...

W poniedziałek wybieram się ponownie do urologa aby go o tym powiadomić. Teraz pytanie co sugerowalibyście z badań krwi zrobić jeszcze dodatkowo, żeby dwa razy nie lecieć do niego itp?

Dodam jeszcze, że mam nierówny sen, potrafię się budzić w nocy. Mam problemy z koncentracją, skupieniem. Dodatkowo mam wahania nastroju, łatwo potrafię się podk*rwić. Czuję mniejszy popęd seksualny względem kobiet i mam delikatną małą ginekomastię w lewym sutku ale jest bardzo niewielka.

Nigdy nie stosowałem żadnego rodzaju dopingu, teścia, czy czegokolwiek. Nie wiedziałem gdzie dokładnie ten temat umieścić.

Pozdrawiam.
Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Szacuny 4764 Napisanych postów 208050 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 647385
wrzuć wyniki badań tutaj

NIE ODPISUJE NA PW !!!!!! Zapraszam do nowego działu http://www.sfd.pl/Odchudzanie_i_forma_po_m%C4%99sku-f445.html Szukasz pomysłu na smaczny i zdrowy posiłek ?zapraszam do działu Kuchnia-http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html Konsultacje- cykle , suplementacja ,odżywianie rafalsfd@wp.pl Pomagamy dzieciakom -http://www.sfd.pl/Nabijamy_Pajacyka_%21%21-t1138796.html

napisał(a)
Pat91
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 29 Wiek 2016 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 116
AspAT 21.5 U/l norma - 0.0 - 50.0
AIAT 18.4 U/l norma - 0.0 - 50.0
Fosfataza alkaliczna 60.4 U/l norma - 40.0 - 129.0
GGTP 8.8 U/l norma - 10.0 - 71.0
Bilirubina całkowita 0.39 mg/dl norma - 0.10 - 1.00
Cholesterol 128.7 mg/dl norma - 140.0 - 200.0
Kreatynina 0.94 mg/dl norma - 0.70 - 1.20
eGFR 103.66 norma - 75.00 - 120.00
TSH 2.45 norma - 0.27 - 4.20
Testosteron 2.34 ng/ml norma - 2.80 - 8.80

Jeszcze kortyzol ale powiedzieli mi, że wyniki kortyzolu będą dopiero we wtorek.

Wcześniej badałem cukier jeszcze i wyszło idealnie po środku, w normie.

Prócz wyników powyżej zrobiłem jeszcze morfologię ale tego chyba podawać nie muszę?
napisał(a)
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Szacuny 4764 Napisanych postów 208050 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 647385
brakuje kluczowych badań
estradiol
prolaktyna !!
progesteron
lh
fsh

NIE ODPISUJE NA PW !!!!!! Zapraszam do nowego działu http://www.sfd.pl/Odchudzanie_i_forma_po_m%C4%99sku-f445.html Szukasz pomysłu na smaczny i zdrowy posiłek ?zapraszam do działu Kuchnia-http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html Konsultacje- cykle , suplementacja ,odżywianie rafalsfd@wp.pl Pomagamy dzieciakom -http://www.sfd.pl/Nabijamy_Pajacyka_%21%21-t1138796.html

napisał(a)
Pat91
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 29 Wiek 2016 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 116
Dzięki za pomoc. Dokładnie tak się nazywają te badania? Jak tak te wszystkie skróty pozapisuje "fsh" to oni tam będą wiedzieli o co chodzi, tak?
napisał(a)
flex1976 Moderator
Ekspert
Szacuny 1812 Napisanych postów 58876 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 491935
Oczywiście że będą wiedzieli. Możesz napisać sobie na kartce. Pozdrawiam

[b] https://www.facebook.com/SebastianSzmitTrenerPersonalny [/b]

napisał(a)
Pat91
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 29 Wiek 2016 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 116
Dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze takie pytanie. Czy po aktualnych badaniach można mieć jakieś podejrzenia, że to właśnie problemy z teściem są moim problemem? W jakimś małym procencie?
napisał(a)
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Szacuny 4764 Napisanych postów 208050 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 647385
na pewno też , kwestia jak reszta wyników
nie brałeś zadnych boosterów itp.?

NIE ODPISUJE NA PW !!!!!! Zapraszam do nowego działu http://www.sfd.pl/Odchudzanie_i_forma_po_m%C4%99sku-f445.html Szukasz pomysłu na smaczny i zdrowy posiłek ?zapraszam do działu Kuchnia-http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html Konsultacje- cykle , suplementacja ,odżywianie rafalsfd@wp.pl Pomagamy dzieciakom -http://www.sfd.pl/Nabijamy_Pajacyka_%21%21-t1138796.html

napisał(a)
Pat91
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 29 Wiek 2016 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 116
Nie, nigdy a problem z erekcją miałem właściwie od wczesnych lat jak byłem jeszcze nastolatkiem ale wtedy o tym nie myślałem jakoś. Dopiero z wiekiem przyszło i zapaliła się lampka, że "o, tutaj jest coś nie w porządku".

Jeszcze spytam jak duży wpływ ma testosteron na redukcję i budowanie masy mięśniowej. Wiem, że jakiś ma ale czy bardzo duży? Nie ukrywam, że od zawsze ciężko mi się zrzucało wagę i redukowało a dietę uprzedzam od razu - miałem dopiętą na 100% jak i ćwiczenia, od bardzo ogarniętej osoby.


Zmieniony przez - Pat91 w dniu 2016-12-15 15:10:10
napisał(a)
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Szacuny 4764 Napisanych postów 208050 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 647385
duży wpływ ma na te dwa aspekty testosteron

NIE ODPISUJE NA PW !!!!!! Zapraszam do nowego działu http://www.sfd.pl/Odchudzanie_i_forma_po_m%C4%99sku-f445.html Szukasz pomysłu na smaczny i zdrowy posiłek ?zapraszam do działu Kuchnia-http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html Konsultacje- cykle , suplementacja ,odżywianie rafalsfd@wp.pl Pomagamy dzieciakom -http://www.sfd.pl/Nabijamy_Pajacyka_%21%21-t1138796.html

napisał(a)
Pat91
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 29 Wiek 2016 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 116
Jutro zrobię te badania, które mi podałeś. Dostanę na poniedziałek z rana to akurat pójdę z tym wszystkim do urologa po południu. Obstawiam, że to wina teścia. Jak widzę przykładowo też jakąś ładną kobietę na ulicy to owszem jest na co popatrzeć ale cóż na tym się kończy, nie czuje takiego typowego pożądania itp. a jak widzę reakcję mojego znajomego z którym idę obok wtedy to nie ma nawet co porównywać, haha. Dodatkowo w bardzo późnym wieku zaczęły mi rosnąć włosy na klacie w porównaniu do reszty itd. Można tak wymieniać i wymieniać. Okażę się wszystko albo przynajmniej trochę więcej w poniedziałek.

Jeszcze jedno pytanie, ile około może wynieść mi w kosztach badanie?


Zmieniony przez - Pat91 w dniu 2016-12-15 15:34:00
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wachania siłowe

Następny temat

ból w kregosłupa w odcinku lędzwiowym