Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Zamiana tłuszczu w mięśnie !!!!! tylko tutaj

remik664

Wysłana - 27 września 2008 18:33    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Do napisania tego postu zainspirował mnie pewien artykuł a także ilość postów pisana przez początkujących (najczęściej grubasków) która ostatnimi czasy się nagminnie powiela .

Z punktu widzenia anatomicznego/biologicznego/chemicznego zamiana tłuszczu w mięsień jest porostu niemożliwa . Dla porównania to tak
gdybyśmy chcieli zamienić złom w złoto .
Najczęściej pojawiającym się tutaj suplementem jest HMB wokół którego cały czas wybuchają dyskusje i rożne opinie typu :
"jest super zrzuciłem przy nim 5 kg i nabrałem miecha" itd aż do "to jest szit nie kupuj tego szkoda kasy".

Najczęściej owi ludzie którzy przeczytali (są nawet tacy którzy tego nie uczynili tylko usłyszeli od kogoś ze HMB jest zayebiste kup to będziesz bdb wyrzeźbiony) jakiś artykuł (najczęściej ze strony producenta bądź jakichś kolorowych czasopism) ze ich problem zniknie wraz z suplementacja HMB.

W tych jednak artykułach nie jest nadmienione że osoby które korzystały z HMB miały także ułożona dietę redukcyjną a także aktywnie spędzali czas tudzież trenowali,biegali bądź wykonywali aeroby bądź cardio które właśnie przyczyniły się do pozbycia się tłuszczu . Oprócz tego stosowali np: spalacze które potęgowały efekty diety+ćwiczeń.

HMB nie działa u wytrenowanych osóbby Paul Cribb, B.H.Sci HMS
AST Director of Research

Kolejne badania znów pokazało, że HMB nie przynosi żadnych korzyści u wytrenowanych sportowców. U niektórych osób podawane dawki były nawet podwojone (6 g/dzień) po to, aby zaobserwować jakiekolwiek objawy rozpadu białka bądź wzrostu siły czy zmiany kompozycji ciała. Żadnych rezultatów.

W podwójnie ślepej próbie trzy grupy doświadczonych trenerów sportów siłowych włączyło do swojej diety MRP zawierające zarówno 3, 6 lub 0 g HMB. Naukowcy testowali wiele czynników; wyniki pokazały, że HMB nie przyniosło żadnej znaczącej różnicy w ogólnych markerach stanu katabolicznego/anabolicznego organizmu, enzymów wątrobowych i mięśniowych, beztłuszczowej masy mięśniowej, masy tłuszczowej, procentowej zawartości tłuszczu czy siły mięśni."

Niemożliwa
jest opcja zamiana tłuszczu w mięśnie
ale możliwa jest opcja pozbycie się tłuszczu (oczywiście nie całkowicie ale pewnej jego części) i nabieranie masy mięśniowej .

Ci którzy posiadają pojęcie o treningach wiedzą ze niemozliwa jest opcja 1 ale możliwa jest opcja 2 .
Otóż cykl podzielić wtedy można sobie na redukcje tkanki tłuszczowej zakończyć i rozpocząć nowy cykl masowy w którym
"zdobędziemy masy" lub odwrotnie.

Sam w tym roku doświadczyłem diety redukcyjnej połączonej z ćwiczeniami aerobowymi a także treningiem ustosunkowanym do tego cyklu.
Nie stosując suplementów sukcesywnie przez okres 3 miesięcy gubiłem tygodniowo około 1kg . Nie mam co prawda na to dowodów ale grono osób znających mnie widziało znaczną zmianę.
Da się czynić cuda jeśli ma się silną wolę a także trochę wiedzy którą można nabyć choćby na forum jednak trzeba poświęcić trochę czasu aby ułożyć dietę , trening zapytać ewentualnie o wsparcie cyklu suplementami a rzadko komu który zaczyna chce się to uczynić gdyż stracił by swój jakże cenny czas.

pzdr

rk

Zmieniony przez - remik664 w dniu 2008-09-27 18:34:41
Ekspert -

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 27 września 2008 18:42 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

siodemaBAN

Wysłana - 27 września 2008 18:42    Edytuj Cytuj
nobla nie dostaniesz

ale faktycznie problematyczne to moze byc i jest dla poczatkujacych zyjacych zludzeniem zamiany smalcu w miesnie

Jade do Krakowa!

[http://www.sfd.pl/TEST%3A_Koniec_z_wymowkami_by_Siodema_-_Crevolution_Part-t440981-s6699.html#eot]
WBIJAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HadesSquad

Wysłana - 27 września 2008 18:43    Edytuj Cytuj
dobra praca niemozliwa jest zamiana tuszczu w miesnie i odwrtonie tluszcz gromadzi sie sam i miesnie tez

Znawca -

remik664

Wysłana - 27 września 2008 18:50    Edytuj Cytuj
nobla nie dostane ale mam nadzieje ze nie bede musial juz sie tak produkowac i uzmyslawiac ludziom ze taka zamiana jest niemozliwa
a wkleje tylko arta a nóż przeczytają.
Ekspert -

koksmaciek

Wysłana - 27 września 2008 19:02    Edytuj Cytuj
Masz zebraku SOG'a.

Dobry art.

www.pajacyk.pl
Znawca -

mombas

Wysłana - 27 września 2008 19:04    Edytuj Cytuj
akurat porówanie zamiany tluszczu w miesnie do zlota i zlomu jest nie do konca trafna gdyz odkryto juz metode pozyskiwania zlota z nie szlachetnych metali
reszta oczywiscie ok szybkie sciagniecie na ziemie wszystkich, ktorzy chcaprzebudowywac tluszcz w miesnie z pomoca hmb

mombas

Wysłana - 27 września 2008 19:04    Edytuj Cytuj
dubel

Zmieniony przez - mombas w dniu 2008-09-27 19:04:48

remik664

Wysłana - 27 września 2008 19:06    Edytuj Cytuj
mysle ze wiekszosc ludzi zrozumie przenosnie

nie tylko przy hmb ale wogule nie ma takiej opcji
artykul jest ogułem o owej zamianie jednak przy lekkim przykladzie na hmb
Ekspert -

mombas

Wysłana - 27 września 2008 19:12    Edytuj Cytuj
na pewno zrozumieja jednak moim skromnym zdaniem bardziej oddzialywalby na ich wyobraznie przyklad zamiany wody w spirytus lub wino(nikt procz Jezusa tego nie potrafi)

warezz

Wysłana - 27 września 2008 19:14    Edytuj Cytuj
Oczywiste Sog za poświęcony czas

Sine Metu

remik664

Wysłana - 27 września 2008 19:39    Edytuj  Cytuj
mombas nastepnym razem jak bede szukal porownania to sie odezwe

btw bez spamu
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zamiana tłuszczu w mięśnie !!!!! tylko tutaj

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.