Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 532 razy
słowa kluczowe: zajady 
Autor

Zajady

KUBA-CIKE

Wysłana - 16 lutego 2010 12:44    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam serdecznie,

Mam pewien uciazliwy problem. Od listopada zmagam sie z zajadami w kacikach ust i nie moge sie ich pozbyc. Na poczatku bralem wit B complex, pozniej jakas masc z wit A i nic. Na poczatku grudnia bylem u dermatologa i przypisal mi on antybiotyk i masc. Pomoglo, ale gdy odstawilem antybiotyk to problem powrocil.

Jest to naprawde dokuczliwe, nie dosc, ze pekaja mi kaciki ust to jeszcze mam dosc duzy czerwony slad w kacikach.

Czy moze to byc spowodowane brakiem np. zelaza czy cynku? Zastanawiam sie juz nawet czy to moze nie anemia?

Jesli chodzi o odzywianie to jem duzo bialka (mieso,jaja,twarog) ok 3g/kg i srednia ilosc wegli i tluszczy . Staram sie urozmaicac i jesc jak najwiecej warzyw (przede wszystkim brokuly, kalafior, ogorek, pomidor, papryka).

Prosze o wszelkie porady bo juz nie wiem co robic. Z gory dzieki

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 07 maja 2011 18:36 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł
SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

cornfields

Wysłana - 07 maja 2011 18:36    Edytuj Cytuj
Witam mnie dręczy ten sam problem.. od ponad 7mcy..
Bylem u lekaza ogolnego zbadał mi krew i mialem niedobór zelaza..
odrazu zaproponował gastoskopie ja odmowilem.. poniewaz czuje sie dobrze.. I zacząłem jesc wiecej warzyw i czerwonego miesa..
ale caly czas to do mnie powraca swedzący kącik ust.. z jednej jest bardzoej rozpalone miejsce czerwone i swedzace od czasu do czasu.. pekajace..
Mialem sterydy do tego.. przepisane ale pomagały doraznie.. a teraz nawet jak smaruje nic nie daje..
Moze Pan juz wie co to za choroba.. bo to mi na zwykle zajady nie podchodzi..
nie wiem czy tu moge podac mój numer gg.. by pogadac..
Pozdrawiam

Makaveli01

Wysłana - 08 maja 2011 00:41    Edytuj Cytuj
Patrz na daty .

Objawy Raynauda - [http://www.sfd.pl/-t699014.html]
Mateusz Burdzy - [http://www.sfd.pl/-t789867.html]

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.