Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Zacznijmy rosnąć czyli wasza pomoc przy mojej diecie

aNm

Wysłana - 05 września 2006 20:41    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam, naczytałem się tego troche i już mi się troche pomieszało nie jako ;) ale w pozytywnym znaczeniu dowód ? liczba przeczytanych artykułów powinna wystaczyć...

tyle wstępem chce w tym temacie zadawać pytania... bo mam ich sporo wyliczyłem że moje BMR wynosi 2318,14 takie były dane: Waga:69kg Wzrost:181cm liczyłem prosty wzorem niż tym skomplikowanym bo tamtego nie pojełem za dobrze... myśle że BMR jest dobrze i chyba nie musze go liczyć tamty wzorem chyba że coś trace bo chce ułożyć coś solidnego...

Moje 1 pytanie brzmi teraz co dalej z tym robić ;) tak dużo jest tych tematów że już zapomniałem jak trafić do tego ile gram B WW i T potrzeba itd. I czy dobrze jest wyliczone BMR bo to podstawa...

ps. Wydaje mi się że fajnie by było gdy został podwieszony temat like: "Ułóż swoją diete" a w nim tematy krok po kroku np 1. temat obliczamy BMR-link do ellisa artykułu 2. z tym o który pytam :)
ps1. ektomorfik to ten chudzielec ? ;] który ma mniej niż 20cm w nadgarstku średnio zgadza się ?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 05 września 2006 20:44 
W większości przypadków polecamy:

Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

michal_bas

Wysłana - 05 września 2006 20:44    Edytuj Cytuj
jesli to dieta na mase, to ten temat chyba powinien rozwiac twoje watpliwosci http://www.sfd.pl/temat240536/

Glory Glory Man Utd !!!

boguc

Wysłana - 05 września 2006 20:45    Edytuj Cytuj
W tematach podwieszonych masz link do postu qazara jak układać dietę krok po kroku - POLECAM.

2. Ektomorfik-osoba z szybką przemianą materii, u której zrobienie masy niemalze graniczy z cudem

3. W nadgarstku to raczej nikt nie ma powyzej 20 cm, sam mam 19 i ludzie mówią że to dużo.

Pozdro!

Specjalista w dziale "Odżywki i suplementy"
9 kg czystej masy mięśniowej w 2 tygodnie - allegrowicze nie wierzcie w takie bzdury

Xabi

Wysłana - 05 września 2006 20:46    Edytuj Cytuj
http://www.sfd.pl/temat173140/ << a czy tutaj nie ma krok po kroku napisane?? Jak po tym dalej nie będziesz czegoś wiedział to pytaj.

Specjalista w odżywianiu
www.pajacyk.pl
Specjalista -

michal_bas

Wysłana - 05 września 2006 20:48    Edytuj Cytuj
nie zauwazylem tego dopisku o nadgarstku
ja mam 17 cm i jestem endo

Glory Glory Man Utd !!!

aNm

Wysłana - 05 września 2006 21:05    Edytuj Cytuj
a dziękuje panowie zabieram się za czytanie

co do nadgarstka były takie opaski kiedys livestrong itd. który były w wersji adult nadgarstek do 20cm na pewno kojarzycie więc są osoby z większym ;) i gdzieś w artykule czytałem że ektomorficy nie przekraczają 20cm w nadgarstku to w chwili wyjaśnienia pytania dalsze wkrótce

co do tego cudu u ektomorfików mam się teraz pożegnać z tym że coś osiągne ? :>

Zmieniony przez - aNm w dniu 2006-09-05 21:10:15

boguc

Wysłana - 05 września 2006 21:17    Edytuj Cytuj
Nie, poprostu musisz ułożyć sobie diete dla ektomorfika, a więc dodać duzo kalorii na + a później metodą prób i błędów zwiekszać ilosć kalorii każdego dnia aż pójdzie masa.

9 kg czystej masy mięśniowej w 2 tygodnie - allegrowicze nie wierzcie w takie bzdury

aNm

Wysłana - 06 września 2006 15:06    Edytuj  Cytuj
dobra wyliczyłem to wszystko bardziej przyzwoicie i ciekawie mi wyszło ;] na wage 69kg i wzrost 181cm wyszło ~2810 Kcal
B 1,7=117g
WW 4=277g
T 2=138

i teraz zgadzają się w miare te współczynnik ile B WW T na kg ? czy za mało za dużo ?

i jakie powinno być śniadanie spotykam się ze stwierdzeniem że to najważniejsza posiłek dnia w co powinnien byc bogaty w białko? jakieś proporcje bo nie wiem co prócz mleka 200g=200ml ? i płatków owsianych 100g dać ;)

boguc

Wysłana - 06 września 2006 15:16    Edytuj Cytuj
Jeżeli jesteś ektomorfikiem to zwiększ ilość weglowodanów azmniejsz tłuszczu, białka ustaw na 2 g/kg.

A więc np.
węgle 4,8 g/kg
białko 2g/kg i reszta tłuszcz

Pozdro!!
Pokombinuj i ułóż diete a my ja skorygujemy.

chucknoris

Wysłana - 06 września 2006 16:59    Edytuj Cytuj
4,8 węgli chłopie to padnie on

aNm

Wysłana - 06 września 2006 18:10    Edytuj Cytuj
to wkońcu jak :> z tymi WW B T :> macie podzielne zdania :> i jakie proporcje powinno zawierać śniadanie

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zacznijmy rosnąć czyli wasza pomoc przy mojej diecie

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.